Οικονομία

Παρεμπόριο Ρόδος: Πρόστιμα 34.000 ευρώ και καταστροφή 1.500 προϊόντων

Παρεμπόριο Ρόδος: Πρόστιμα 34.000 ευρώ και καταστροφή 1.500 προϊόντων
Παρεμπόριο Ρόδος: Τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου καθώς αυτό αποτελεί πάγια πρακτική της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε εμπορικές επιχειρήσεις σε νησί στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα, στη Ρόδο.

«Χτύπημα» κατά του παρεμπορίου

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου καθώς αυτό αποτελεί πάγια πρακτική της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Επίσης, τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του υπουργείου και της γενικής γραμματείας η θεσμική αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού για την πάταξη της παραοικονομίας.

«Χτύπημα» κατά του παρεμπορίου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου ελεγκτές του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε εμπορικές επιχειρήσεις στο νησί, βρέθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερα από 1500 τεμάχια προϊόντων που έφεραν απομιμητικά εμπορικά σήματα γνωστών οίκων. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 34.000 ευρώ.

Στόχος η σωστή διακίνηση αγαθών και παροχή υπηρεσιών

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία» επιχειρείται, αφενός η αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μέσω της διυπηρεσιακής συνεργασίας των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αφετέρου εισάγονται διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της άρσης των εμποδίων για την διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα 

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού σε συνεργασία με την ΕΑΔ και την ΕΛΑΣ. Θυμίζουμε πως από 1 Ιουνίου μέχρι και 15, είχε τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία».

Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται, σύμφωνα με το υπουργείο, αφενός η αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μέσω της διυπηρεσιακής συνεργασίας των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αφετέρου εισάγονται διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της άρσης των εμποδίων για την διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments