Πολιτική

Φώφη Γεννηματά για κορωνοϊό: Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας

Φώφη Γεννηματά για κορωνοϊό: Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας
Φώφη Γεννηματά για κορωνοϊό: Μετά την απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Ιουλίου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε καυστικές δηλώσεις κατά της κυβέρνησης. «Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σκληρές δηλώσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησε η Φώφη Γεννηματά όσον αφορά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Θυμίζουμε ότι ανάμεσα σε αυτά είναι και η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι μετά την άρση του lockdown η κυβέρνηση είχε εκπέμψει σήμα χαλαρότητας εν όψει ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού. «Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν», τόνισε η κ. Γεννηματά στον απόηχο της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Κακή προετοιμασία για τον τουρισμό

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα τη Δράμα, όπου έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης και στελέχη του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες αναφορικά με την κακή προετοιμασία για τον τουρισμό αλλά και τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Αναλυτικά η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

«Είχα επισημάνει τον κίνδυνο από το σήμα χαλαρότητας που εξέπεμψε η κυβέρνηση σε σχέση με τον κοροναϊό στη δεύτερη φάση. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι ευθύνες επίσης της κυβέρνησης και για την κακή προετοιμασία για τον τουρισμό είναι μεγάλες.

Τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα της Κυβέρνησης, δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κρίσης. Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, οι πολίτες δοκιμάζονται. Τώρα πριν είναι αργά, οφείλουν να αλλάξουν ρότα. Οι προτάσεις μας ισχύουν και προσφέρουν λύσεις».

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Οι Λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να προτείνουν τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου. Την τελική απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση μετά την εισήγηση της Επιτροπής. Επίσης, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα, καθώς και η επέκταση των ελέγχων στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Όλα αυτά θα περιληφθούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας όπως είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments