Αθλητισμός

Μάσιμο Καρέρα ΑΕΚ: «Πολύφερνη νύφη» ο τεχνικός της Ένωσης

Μάσιμο Καρέρα ΑΕΚ: «Πολύφερνη νύφη» ο τεχνικός της Ένωσης
Μάσιμο Καρέρα ΑΕΚ: Ο Ιταλός προπονητής της Ένωσης έχει «γερό» όνομα τόσο στη Ρωσία, όσο και στην πατρίδα του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα έχει δημιουργήσει σπουδαίο όνομα τόσο με το πέρασμά του από Ρωσία, όσο και από την παρουσία του στη Γιουβέντους. Η «Ώρα για Σπορ» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι «”Σειρήνες” στα αυτιά του Μάσιμο Καρέρα, δεν φτάνουν μονάχα από Ρωσία μεριά. Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας στον οργανισμό της άλλοτε ομάδας του (Σπάρτακ Μόσχας), καθώς και στη χώρα του. Κι ανά διαστήματα υπάρχουν κλαμπ από την Ιταλία που εξετάζουν την προοπτική επαναπατρισμού του. Φυσικά πρώτη στις προτιμήσεις του 56χρονου προπονητή δεν θα μπορούσε να μην έρχεται η αγαπημένη του Γιουβέντους, χωρίς ωστόσο για την ώρα η “Βέκια Σινιόρα” να του κλείνει το μάτι.

Ο 56χρονος τεχνικός έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα Ρωσίας και ένα Σούπερ Καπ με τη Σπαρτάκ, ενώ έχει στο παλμαρέ του και ένα Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους. Προφανώς, αν του ερχόταν μια πρόταση από μια ομάδα σαν τη «Γηραιά Κυρία» δεν θα έλεγε όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Άλλωστε, έχει μπροστά του τη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μάχη που είναι σε εξέλιξη.

Τα σενάρια για τη δεύτερη θέση

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, επικράτησε 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική των play off  και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της δεύτερης θέσης. O «Δικέφαλος» πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για τον κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΚ, διατηρώντας την ασφάλεια του +3 που απέκτησε μετά την επιστροφή των επτά βαθμών από το CAS.

Είναι δεδομένο πως μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, οι Θεσσαλονικείς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ωστόσο, η Ένωση διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες, με το Sport24.gr να παρουσιάζει τα δεδομένα και τα σενάρια για κάθε ομάδα, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των play off.

Συγκεκριμένα:

  • Η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη επί του ΠΑΟΚ και καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με τον Δικέφαλο την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.
  • Σε περίπτωση που το ντέρμπι των Δικεφάλων λήξει ισόπαλο, τότε ο ΠΑΟΚ θέλει έναν βαθμό κόντρα στον Άρη για να “κλειδώσει” τη δεύτερη θέση. Αν ηττηθεί από την ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, τότε η ΑΕΚ κατακτά τη δεύτερη θέση μόνο στην περίπτωση που νικήσει τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
  • Αν ο ΠΑΟΚ φύγει με το διπλό απ’ το ΟΑΚΑ, τότε η τελευταία αγωνιστική θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι Θεσσαλονικείς θα βρίσκονται στο +6 από την Ένωση.

Η βαθμολογία των play off

1. Ολυμπιακός 85

2. ΠΑΟΚ 71

3. ΑΕΚ 68

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 41

6. ΟΦΗ 36

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments