Οικονομία

Κορωνοϊός χρηματιστήριο: Ποιοι θησαύρισαν την εποχή της πανδημίας

Κορωνοϊός χρηματιστήριο: Ποιοι θησαύρισαν την εποχή της πανδημίας
Κορωνοϊός χρηματιστήριο: Πλουσιότεροι έγιναν οι κροίσοι της υψηλής τεχνολογίας σε αντίθεση με όσους δραστηριοποιούνται σε πιο «παραδοσιακές» μορφές εμπορίου.

Το χρηματιστήριο της πανδημίας έκανε πολλούς σε μια δύσκολη εποχή ακόμα πιο πλούσιους. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους συνεχώς να μεταβάλλονται με την πορεία των αγορών και τις τιμές των μετοχών με βάση την απόδοση της κάθε εταιρίας.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας οι κροίσοι, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι αφού επηρεάστηκαν λιγότερο από την κρίση. Αντίθετα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε πιο παραδοσιακές μορφές εμπορίου είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν και μαζί με αυτές και οι περιουσίες τους. Τα στοιχεία από τον Δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg είναι αποκαλυπτικά.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας αλλά με μεγάλη διαφορά πλέον. Η περιουσία του αυξήθηκε δραματικά από τις αρχές του έτους και πλέον διαμορφώνεται στα 183 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 68 δισεκατομμύρια από τις αρχές του έτους. Αυτό οφείλεται στην ανοδική πορεία της τιμής των μετοχών της Amazon. Οι επενδυτές ψηφίζουν Amazon με τα χρήματα τους επειδή η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο έχει δει τα μεγέθη της να αυξάνονται την ώρα που οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε τέτοιες αγορές λόγω πανδημίας. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε ο Ουόρεν Μπάφετ που έχασε περιουσία 20,7 δισεκατομμύρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 115 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Γκλειτς έχει αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό έργο διοχευτεύοντας μεγάλα ποσά σε αυτό, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook με προσωπική περιουσία 92,4 δισεκατομμύρια. Η Micrisoft ήταν και αυτή από τις ωφελημένες εταιρίες στην κρίση με την τιμή της μετοχές να παρουσιάζει άνοδο. Ακολουθούν τη λίστα στην έκτη θέση οι Λάρι Πέιτζ και Σερκέι Μπριν της Google με 72 και 70 δισεκατομμύρια. Στην έβδομη θέση βρίσκεται πλέον ο Έλσον Μασκ της Tesla , που είδε τις μετοχές της εταιρίας του να εκτοξεύονται πάνω από τα 1000 δολάρια. Η προσωπική περιουσία του ανέρχεται πλέον στα 70, 5 δισεκατομμύρια δολάρια.  Αντίθετα οι κροίσοι που έχουν πιο παραδοσιακές επιχειρήσεις είδαν να υποχωρούν στη σχετική λίστα του Bloomberg.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments