Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό
Σύσκεψη Μαξίμου κορωνοϊός: Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη για σήμερα το απόγευμα με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.

Να βάλει φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα επιδιώκει η κυβέρνηση μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Έτσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων και η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στην σύσκεψη συμμετέχει το μισό υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη θα δώσουν το “παρών”:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης.

“Έρχεται μάσκα παντού”

Η αύξηση τω νοσούντων στη χώρα έχει θορυβήσει τους λοιμωξιολόγους που χθες πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους. Μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη, οι ειδικοί της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επανέλαβαν στην κυβέρνηση την αρχική τους θέση, ότι η μάσκα αποτελεί βασικό εργαλείο προστασίας για τους πολίτες. Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να υπερτονίσουν για άλλη μία φορά την ανάγκη για γενικευμένη χρήση μάσκας και ειδικά όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε: «Παρόλο που το βασικό μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων , η μάσκα είναι βασικό εργαλείο προστασίας. Γι αυτό και η άποψη της επιτροπής που δεν έχει αλλάξει είναι ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός ή προβλέπεται ότι θα υπάρξει συνωστισμός. Είτε μιλάμε για κλειστούς είτε για ανοικτούς χώρους». Τονίζεται, ότι οι επιστήμονες απλά γνωμοδοτούν ενώ τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση.

58 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο τα 28 «εισαγόμενα»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  πως το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 58 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Από αυτά τα 28 είναι από ελέγχους στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments