Αθλητισμός

Ανακοινώθηκε αλλαγή στους κανονισμούς ποδοσφαίρου

Ανακοινώθηκε αλλαγή στους κανονισμούς ποδοσφαίρου
FIFA κανονισμοί: Συνεχίζει να ισχύει και την επόμενη σεζόν το μέτρο των πέντε αλλαγών, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Με πέντε αλλαγές θα πραγματοποιούνται και την επόμενη σεζόν οι αναμετρήσεις των ομάδων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το μέτρο με τις πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα θα συνεχιστεί και τη σεζόν 2020-2021. Μετά την απόφαση που ελήφθη στις 8 Μαΐου 2020 ώστε να επιτρέπεται στις ομάδες να πραγματοποιούν έως και πέντε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFAB συμφώνησε να επανεξετάσει εάν θα επεκτείνει περαιτέρω αυτήν την επιλογή.

Έτσι συνεδρίασε και πήρε την απόφαση όλες οι διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 31 Ιουλίου 2021 και οι διεθνείς διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Ιούλιο – Αύγουστο 2021, να έχουν την επιλογή αυτή των αλλαγών. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε είναι στο χέρι κάθε λίγκας να αποφασίσει αν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τρεις ή πέντε αλλαγές.

Ο λόγος που αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο κανόνας και του χρόνου είναι ότι πολλές διοργανώσεις θα ξεκινήσουν καθυστερημένα και οι ομάδες θα παίζουν πολλά παιχνίδια σε μικρό διάστημα. Στην Ομοσπονδία  τέθηκε το θέμα της ευημερίας των παικτών και κάπως έτσι πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Με τον τρόπο αυτό, οι ομάδες με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ θα έχουν περισσότερες επιλογές.

“Η επιλογή των πέντε αλλαγών επεκτάθηκε έως το 2021 ως απάντηση στην πανδημία COVID-19” ανακοίνωσε η FIFA. Αναλυτικά η ενημέρωσή της:

Μετά την απόφαση που ελήφθη στις 8 Μαΐου 2020 να δοθεί στους αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2020, η δυνατότητα χρησιμοποίησης πέντε αναπληρωτών από τις ομάδες, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFAB συμφώνησε να επανεξετάσει εάν θα επεκτείνει περαιτέρω αυτήν την επιλογή. Βάσει εμπεριστατωμένης επισκόπησης, η οποία περιελάμβανε τα σχόλια των ενδιαφερομένων και μια ανάλυση του αντίκτυπου του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFAB επέκτεινε την επιλογή των πέντε αλλαγών για όσες διοργανώσεις έχουν προγραμματιστεί έως τις 31 Ιουλίου 2021 αλλά και για διεθνείς διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Ιούλιο – Αύγουστο 2021.

Ο κύριος λόγος για την προσωρινή τροποποίηση του κανόνα είναι η ευημερία των παικτών καθώς οι αγώνες παίζονται σε μια συμπυκνωμένη περίοδο και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Η πρόσφατη ανασκόπηση έδειξε ότι οι λόγοι για την προσωρινή τροποποίηση παραμένουν έγκυροι και ότι ο αντίκτυπος στην ευημερία των παικτών είναι πιθανό να συνεχιστεί έως το 2021 λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως:

    • Ορισμένες διοργανώσεις που επανεκκίνησαν το 2020 ενδέχεται να έχουν συντομότερη περίοδο ανάκαμψης – προετοιμασίας πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν.
    • Για πολλές διοργανώσεις, το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα περιλαμβάνει αγώνες σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω καθυστερημένης εκκίνησης και αδυναμίας λήξης αργότερα από το συνηθισμένο λόγω των μεγάλων διεθνών τουρνουά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments