Ελλάδα

Επιστρέφει ο Τσιόδρας στην ενημέρωση;

Επιστρέφει ο Τσιόδρας στην ενημέρωση;
Όπως είχαν πει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ενημερώσεών τους ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας, «αν μας ξαναδείτε στην ενημέρωση, δεν θα είναι για καλό».

Έντονη είναι η ανησυχία μετά τη συνεχή καταγραφή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με την ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα.

Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Γώγος για την καθημερινή ενημέρωση;

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γώγος για την επιστροφή στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον Σωτήρη Τσιόδρα, «…είναι στο τραπέζι να γίνει πιο αραιά, μία φορά την εβδομάδα. Θα συζητηθεί αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμη». Εξάλλου, θυμίζουμε πως είχαν πει και κατά τις τελευταίες ενημερώσεις τους ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας πως «αν μας ξαναδείτε στην ενημέρωση, δεν θα είναι για καλό»!

Και αυτό φαίνεται πως είναι κάτι που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση. Έτσι προέβη στην ανακοίνωση νέων μέτρων με στόχο την αυστηροποίηση των ελέγχων, την ώρα που Βρετανοί έχουν ξεκινήσει να έρχονται στα ελληνικά νησιά από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, δειγματοληπτικοί έλεγχοι εφαρμόζονται σε όσους καταφθάνουν στα αεροδρόμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αγγλία, ενώ σε Ζάκυνθο, Ρόδο και Ηράκλειο ετοιμάζονται να δεχτούν αεροπορικές πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, σύμφωνα με τους ειδικούς

Υπενθυμίζεται πως οι επαγγελματίες της Υγείας επαναλαμβάνουν και καθιστούν σαφές ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική εκ νέου σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ μερικοί ειδικοί αναφέρουν πως πρέπει να φορούν μάσκα και στους κλειστούς χώρους. Είναι άξιο αναφοράς πως σε Βρετανία, Καναδά, Γαλλία και Ισπανία η χρήση μάσκας τέθηκε υποχρεωτική εκ νέου σε εμπορικά κέντρα και γενικά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Πάντως οι επιστήμονες εκφράζουν αυτά που πιστεύουν, μα τον τελικό λόγο έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, την Τετάρτη 15 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες αφορά άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 νεκρούς από τον κορωνοϊό συνολικά στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments