Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα στη χώρα – 18 τα «εισαγόμενα»

Κορωνοϊός Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα στη χώρα – 18 τα «εισαγόμενα»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα ανησυχία έχουν προκαλέσει και τα 10 νέα στην Αττική. Δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των 35 κρουσμάτων.

Στα 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχεται ο απολογισμός του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Από αυτά τα 13 επιβεβαιώθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σύνολο των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι 18. Είναι άγνωστο πόσα εκ των εισαγόμενων κρουσμάτων αφορούν σε Βρετανούς τουρίστες. Παράλληλα, αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των περίπου 3.000 τεστ που έγιναν χθες σε Βρετανούς για να διαπιστωθεί ο βαθμός επιδημιολογικού κινδύνου από τους επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Πέμπτη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. 1.069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 14 είναι οι ασθενεις νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

  •  δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  •  δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής”.

Τα νέα μέτρα για τις παραλίες – Τι θα ισχύσει για τα πανηγύρια

Τα μέτρα στις παραλίες παίρνουν παράταση μέχρι και τις 31 Ιουλίου, όπως ορίζει η κοινή απόφαση, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο… μείζον θέμα με τα πανηγύρια και δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31 Ιουλίου.

Τι θα ισχύσει για τα πανηγύρια τελικά;

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κος Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της συμμόρφωσης στα μέτρα, προσθέτοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι καθημερινά στον δρόμο και οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς.

Για αυτό, ο υφυπουργός ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα να αντιδρούν και να ζητούν την εφαρμογή τους και υπενθύμισε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού είναι δυναμικά, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί και υπογράμμισε: «Δεν θελουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην οικονομία μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments