Τεχνολογία

Apple ΜacBook: Προειδοποιεί για το κάλυμμα κάμερας

Apple ΜacBook: Προειδοποιεί για το κάλυμμα κάμερας
Apple ΜacBook: «Κύμα» αντιδράσεων και κριτικής κατόπιν όσων ανακοίνωσε η γνωστή εταιρεία, ενώ δεν έλειψαν οι υπόνοιες για τη σκοπιμότητα της δήλωσης.

Η Apple ανακοίνωσε πως κάποιος χρησιμοποιεί κάλυμμα κάμερας και κλείσει το MacBook του, αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη επειδή «το κενό μεταξύ εκείνης και του πληκτρολογίου είναι σχεδιασμένο για ελάχιστη αντοχή».

Επιπλέον, όπως προτάσσει, καλύπτοντας την κάμερα, μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στη λειτουργία του αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος, κάνοντας χαρακτηριστικά, όπως η αυτόματη φωτεινότητα ή το True Tone, να δυσλειτουργήσουν. Αυτή η δήλωση όμως, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από την Apple σχετικά με το κάλυμμα ασφαλείας και την οθόνη των MacBook, προκάλεσε ένα «κύμα» αντιδράσεων και κριτικής, ενώ δεν έλειψαν οι υπόνοιες για τη σκοπιμότητα της δήλωσης.

Πάντως, η Apple ποτέ δεν είπε, «μην χρησιμοποιείτε κάλυμμα κάμερας». Αντίθετα, ανέφερε πολύ συγκεκριμένα το εξής: Καλό είναι να «μην κλείνετε την οθόνη των MacBook, MacBook Air, ή MacBook Pro, με κάλυμμα πάνω στην κάμερα». «Εάν κλείσετε το Mac Notebook με τοποθετημένο το κάλυμμα της κάμερας, μπορεί να καταστρέψετε την οθόνη, γιατί η απόσταση μεταξύ του πληκτρολογίου και της οθόνης έχει σχεδιαστεί για πολύ στενά περιθώρια ανοχής. Καλύπτοντας την ενσωματωμένη κάμερα μπορεί επίσης να επηρεάσετε, τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντας και να μπλοκάρετε τις λειτουργίες αυτόματης φωτεινότητας και True Tone».

Τι τονίζει ο τεχνικός της Apple;

Τεχνικός της Apple δήλωσε στο ZDNet: «Αυτό που μας είχαν πει είναι ότι αφού οι άνθρωποι άρχισαν να εργάζονται και να διαβάζουν περισσότερο από το σπίτι τους, η χρήση των καλυμμάτων κάμερας αυξήθηκε δραματικά. Είναι λογικό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τη βιντεοκλήση , και μπορεί να είναι ενοχλητικό πολλές φορές. Άρα το να μπορείς να την ανοίγεις και να την κλείνεις με μια κίνηση είναι αρκετά βολικό».

«Ως αποτέλεσμα όμως, αυξήθηκε ο αριθμός των καταστροφών οθόνης. Tο σπάσιμο που προκαλείται από το κάλυμμα της οθόνης είναι πολύ χαρακτηριστικό, ενώ δημιουργεί μια λαμπερή λευκή γραμμή στο κέντρο της οθόνης. Για αυτό και μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και να προειδοποιούμε τους χρήστες», σχολίασε ο τεχνικός της Apple.

Αν δεν γίνεται η χρήση του καλύμματος, πώς θα ξέρει ο χρήστης αν λειτουργεί η κάμερα;

Είναι αλήθεια πως ένα κάλυμμα στην κάμερα του laptop σίγουρα κάνει πολλούς να αισθάνονται πιο ασφαλείς για την ιδιωτικότητά τους και αυτά τα πλαστικά συρόμενα καλύμματα έχουν κατακλύσει την αγορά αλλά η Apple είναι ξεκάθαρη και για αυτό εξέδωσε οδηγία κατά αυτής της πρακτικής. Και όσο αφορά στην ιδιωτικότητα και ασφάλεια του χρήστη, η Apple προτάσσει πως οι πελάτες της μπορούν να εμπιστευτούν την πράσινη LED ένδειξη δίπλα από την κάμερα των MacBooks, η οποία αποκαλύπτει πότε η κάμερα είναι ενεργή.

Η FaceTime HD κάμερα που υπάρχει στο Mac είναι σχεδιασμένη για την ιδιωτικότητα και χρησιμοποιεί μία φωτεινή ένδειξη η οποία είναι πράσινη όταν η κάμερα είναι ενεργή. Οπότε είναι ξεκάθαρο πάντα πότε η κάμερα είναι ανοιχτή ενώ η κάμερα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να ανάψει η φωτεινή ένδειξη. Έτσι γνωρίζει κανείς πότε ενεργοποιείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments