Θέσεις Εργασίας

ΑΣΕΠ προσλήψεις: Πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ προσλήψεις: Πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο
ΑΣΕΠ προσλήψεις: Πήραν υπογραφή πάνω από 5.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Συνολικά 5.330 θα είναι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στο Δημόσιο το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό που υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνονται 4.015 προσλήψεις τακτικού προσωπικού, 145 προσλήψεις νομικών συμβούλων – δικηγόρων και 123 προσλήψεις ατόμων ως εποχικό προσωπικό. Επιπλέον, εγκρίθηκαν 1.047 προσλήψεις προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ μέσω ΚΑΠ.

«Σήμερα για πρώτη φορά κάνουμε πράξη τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σχεδίων δράσης των δημοσίων φορέων και στην πιο ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας», δήλωσαν μετά την υπογραφή της απόφασης οι δύο υπουργοί.

Στην υπογραφή παρόντες ήταν η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Μόνιμοι γίνονται και οι γιατροί στα νησιά

Συνεχίζεται η ενίσχυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με μονιμοποιήσεις στα νοσοκομεία των νησιών. Την προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται στα νησιά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα δε αυτών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, προκηρύχθηκαν θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας. Οι 16 από αυτές είναι θέσεις Διευθυντών και οι 64 Επιμελητών Α’ και Β’. Μάλιστα, οι 49 από τις 81, αφορούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.

Έρχονται μονιμοποιήσεις 2.500 ατόμων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Θυμίζουμε πως για 2.500 μονιμοποιήσεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και νέες προσλήψεις μίλησε προσφάτως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με ό,τι ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημείωσε πως «εντός λίγων μηνών, έχουμε κάνει παραπάνω από 5.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν και αυτοί», τόνισε ο κος Κικίλιας ενώ υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει πως οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας και θα μονιμοποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments