Ελλάδα

Αγία Μαρίνα προστάτιδα: Πλήθος κόσμου προσκύνησε την εικόνα της [pics+vid]

Αγία Μαρίνα προστάτιδα: Πλήθος κόσμου προσκύνησε την εικόνα της [pics+vid]
Αγία Μαρίνα προστάτιδα: Οι πιστοί έδωσαν το παρών καθώς θέλησαν να προσκυνήσουν την εικόνα της λόγω της εορτής της.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Εκάλης, προκειμένου να προσκυνήσει τη θαυματουργή προστάτιδα των παιδιών, την Αγία Μαρίνα.

Οι ουρές των πιστών για τα θαυματουργά Ιερά Λείψανα ήταν μεγάλες, ενώ ο κόσμος έδωσε το παρών με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και προσπάθησε να τηρήσει όσο καλύτερα μπορούσε τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας.

Η Αγία Μαρίνα, γνωστή και ως Αγία Μαργαρίτα της Αντιόχειας στην Καθολική Εκκλησία, ήταν Μικρασιάτισσα Χριστιανή Αγία και Μάρτυρας, που έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. στην Αντιόχεια Πισιδίας της Μικράς Ασίας. Συχνά συγχέεται με την Αγία Πελαγία (καθώς «Μαρίνα» είναι το λατινικό αντίστοιχο του ελληνικού ονόματος «Πελαγία»), η οποία ήταν γνωστή ως Μαργαρίτα.

Η μητέρα της πέθανε λίγο μετά τη γέννησή της

Όμως στην πραγματικότητα η Αγία Μαρίνα δεν ταυτίζεται με την Αγία Πελαγία καθώς η πρώτη προερχόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας και η δεύτερη από την Αντιόχεια της Συρίας. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια Πισιδίας της Μικράς Ασίας. Η μητέρα της πέθανε λίγο μετά τη γέννησή της. Ο πατέρας, ο οποίος ήταν ειδωλολάτρης, ανέθεσε την ανατροφή της σε μια Χριστιανή γυναίκα. Η γυναίκα αυτή δίδαξε στην Αγία Μαρίνα τον Χριστιανισμό.

Αποκεφαλίστηκε γιατί αρνήθηκε να σταματήσει να πιστεύει στον Χριστιανισμό

Σε ηλικία 15 ετών αποκάλυψε στον πατέρα της ότι ήταν Χριστιανή. Ο πατέρας της την έδιωξε. Λίγο καιρό αργότερα ο έπαρχος Ολύμβριος έμαθε ότι η Αγία Μαρίνα ήταν Χριστιανή. Αφού διέταξε να τη συλλάβουν και την ανέκρινε, την ανάγκασε να υποστεί σκληρά βασανιστήρια ώστε η Αγία Μαρίνα να απαρνηθεί την πίστη της, κάτι που δεν έγινε.

Λέγεται πως όταν την εξέτασε και διαπίστωσε ότι η πίστη της Αγίας Μαρίνας ήταν αμετακίνητη στον Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν Χριστιανοί. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο ο έπαρχος τελικά αποκεφάλισε τη Μαρίνα, που έτσι πήρε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας. Τα λείψανά της βρίσκονται στην Αθήνα, στον ναό της Αγίας Μαρίνας, ενώ η χείρα της βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments