Τεχνολογία

Spotify: Εισάγει charts για podcasts σε αυτές τις χώρες

Spotify: Εισάγει charts για podcasts σε αυτές τις χώρες
Spotify: Ανακοίνωσε νέα νούμερα για τον αριθμό των ατόμων που το χρησιμοποιούν μιας και πλέον μετράει 286 εκατομμύρια χρήστες.

Το Spotify, από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, παρουσίασε charts για podcasts σε 26 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σουηδία, Μεξικό, Βραζιλία και Αυστραλία.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να επιλέξετε τα δημοφιλέστερα podcasts βάσει του κοινού και των trending επιλογών. Αποκαλούνται «Top Podcasts» και «Trending Podcasts» και μπορεί κανείς να τα βρει στο Browse > Podcasts > Podcast Charts. Και να σημειωθεί πως το Spotify έχει παρουσία- πλέον- σε 92 χώρες, μετά και την προσθήκη 13 ακόμα, κυρίως από τα Βαλκάνια, σύμφωνα με το unboxholics.

Από αυτή την εβδομάδα, το Spotify είναι διαθέσιμο σε Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Ουκρανία, Μολδαβία, Λευκορωσία, Καζακστάν, ενώ επιτέλους προστέθηκε και η τεράστια αγορά της Ρωσίας στην οποία το 87% των καταναλωτών ακούν μουσική μέσω streaming. Με την κίνηση αυτή το Spotify αποκτά πρόσβαση σε 250 εκατομμύρια πιθανούς πελάτες!

Τέλος, το Spotify ανακοίνωσε νέα νούμερα για τον αριθμό χρηστών του μιας και πλέον μετράει 286 εκατομμύρια χρήστες, με 130 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή.

Τι είναι το Spotify 

Το Spotify είναι σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας. Επιτρέπει την πλοήγηση και την αναζήτηση μουσικής ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, είδος, λίστα αναπαραγωγής ή δισκογραφικής εταιρείας. Η δομή της υπηρεσίας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί κάτω από ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δύο κατηγοριοποιημένες βαθμίδες οι οποίες είναι το Spotify Free (160 kbit/s) και Spotify Premium (320 kbit/s).

Στο Spotify Premium, όπου ο χρήστης καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό ως μηνιαία συνδρομή, μπορεί να ακούσει μουσική χωρίς διαφημίσεις με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και να αποθηκεύσει μουσική για ακρόαση εκτός σύνδεσης. Η ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2008 και τον Ιούνιο του 2015 είχε πάνω από 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 εκατομμύρια χρηστών που πλήρωναν μηνιαία συνδρομή. Το ποσό αυτό είχε φτάσει τα 30 εκατομμύρια χρήστες τον Μάρτιο του 2016. Η Spotify Ltd λειτουργεί ως μητρική εταιρία, με έδρα το Λονδίνο, ενώ η Spotify ΑΒ χειρίζεται την έρευνα και την ανάπτυξη στη Στοκχόλμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments