Κόσμος

Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Netflix

Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Netflix
Τεντ Σαράντος Netflix: Βρίσκεται στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κατηγορία «Titans» του περιοδικού «TIME».

Η Netflix προήγαγε τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Έτσι, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρεία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς. Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας «The Wall Street Journal» για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Παραμένει ηγετικός ο ρόλος του μέσα στην εταιρεία

Σε μία ανάρτησή που του αποδίδεται πάντως ο ίδιος ο Χάστινγκς δήλωσε ότι «δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία». Παράλληλα, ο Τεντ Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στον χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Να σημειωθεί πως από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ποιος είναι ο Τεντ Σαράντος

Ο Θεόδωρος Αντώνιος Σαράντος τζούνιορ είναι Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς. Γεννήθηκε στο Phoenix της Αριζόνας ωστόσο η καταγωγή του είναι από τη Σάμο. Το επίθετό της οικογένειας αρχικά ήταν Καριωτάκης αλλά αργότερα το άλλαξαν σε Σαράντος.

Ο Τεντ Σαράντος ξεκίνησε από υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ και έφτασε γρήγορα στη θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος του ραγδαία ανερχόμενου Netflix, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 1997 από τους Ριντ Χάστινγκς και Μαρκ Ράντολφ ως επιχείρηση ενοικίασης ταινιών online. Το 2007 ο Σαράντος έκανε τη διαφορά, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν απευθείας εκπομπές και ταινίες στους υπολογιστές ή στις smart τηλεοράσεις τους.

Υπό τη δική του καθοδήγηση το 2012, η Netflix έγινε και παραγωγός, δημιούργησε μοναδικό πρόγραμμα για το διαρκώς αυξανόμενο κοινό της και έγινε «πελάτης» των μεγάλων στούντιο, γεγονός που αναβάθμισε το κύρος της στην αγορά. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Τεντ Σαράντος βρίσκεται στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κατηγορία «Titans» (ή Τιτάνες) του περιοδικού «TIME». Η λίστα γνωστή ως «TIME 100» ανακοινώνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, αθλητές και ανθρώπους που πρωτοπορούν.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments