Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ανακοίνωση σε δραματικό τόνο – Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

ΠΟΥ κορωνοϊός: Ανακοίνωση σε δραματικό τόνο – Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζει να χρησιμοποιεί δραματικό τόνο στις ανακοινώσεις του, ενώ ανακοίνωσε ημερήσια αύξηση - ρεκόρ στα κρούσματα.

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια με τον κορωνοϊό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιεί ολοένα και πιο δραματικό τόνο στις ανακοινώσεις του. Ημερήσια αύξηση – ρεκόρ κατέγραψαν τα κρούσματα του φονικού ιού σε όλον τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες, καθώς ανήλθαν σε 237.743, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ που για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΠΟΥ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 230.370 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, στις 12 Ιουλίου. Οι θάνατοι κυμαίνονται σταθερά κάτω από 5.000 ημερησίως. Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 14 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 590.00 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία μέσα σε διάστημα επτά μηνών.

Ανησυχία εμπνέει το γεγονός ότι πολλές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ενώ δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε δεκάδες πολιτείες της Αμερικής. «Θα είμαι ξεκάθαρος, πολλές χώρες κινούνται στην λάθος κατεύθυνση και ο ιός είναι δημόσιος κίνδυνος» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τα κεντρικά του Οργανισμού στη Γενεύη.

«Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτή η πανδημία, είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει. Όμως, δεν χρειάζεται να γίνει έτσι», προσέθεσε ο Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ. Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της νόσου Covid-19 μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, δύσπνοια και προβλήματα στους πνεύμονες ενώ υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και τους νεφρούς.

Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τη χώρα μας ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο 18 Ιουλίου υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές. Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments