Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις Ελληνικός Στρατός: 200 νέες θέσεις εργασίας

Προσλήψεις Ελληνικός Στρατός: 200 νέες θέσεις εργασίας
Προσλήψεις Ελληνικός Στρατός: Ανακοινώθηκαν δύο νέες προκηρύξεις για προσλήψεις στον Ελληνικό Στρατό συνολικά 200 ατόμων ΟΒΑ.

Προκηρύσσονται εκατόν πενήντα θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) (ΟΒΑ) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα για βραχεία περίοδο ενός μέχρι τριών ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία επιπλέον έτη. Οι θέσεις αυτές έχουν εγκριθεί για το έτος 2020.

Πρόκειται για δύο νέες προκηρύξεις

Επίσης, προκηρύσσονται πενήντα θέσεις οπλιτών και εφέδρων στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα για βραχεία περίοδο ενός μέχρι τριών ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία επιπλέον έτη. Οι θέσεις αυτές έχουν εγκριθεί για το έτος 2020.

Πρόκειται για δύο νέες προκηρύξεις, σύμφωνα με το dikaiologitika, για προσλήψεις στον Ελληνικό Στρατό συνολικά 200 ατόμων ΟΒΑ. Η ανακατάταξη οπλιτών και η επανακατάταξη εφέδρων γίνεται στον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα του Παραρτήματος «A», θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β», έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Σημειώνεται πως όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ανακατάταξης ή επανακατάταξης στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού έχουν, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3, οι οπλίτες και έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα του Παραρτήματος «A», ανεξαρτήτως του Κλάδου στον οποίο υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν, καθώς και ανεξαρτήτως Όπλου ή Σώματος για τους υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες σε οποιοδήποτε Όπλο ή Σώμα του Στρατού Ξηράς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ειδικότητα που τους απονεμήθηκε.

Αυτά είναι τα απαραίτητα προσόντα

Οι οπλίτες και οι έφεδροι που επιθυμούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να πληρούν σωρευτικά κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

  • Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
  • Να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο 25ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (γεννημένοι από 01 Ιανουαρίου 1996 και μεταγενέστερα).
  • Να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
  • Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 μ.).
  • Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμεταλλεύσεως της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκλημα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα με απευθείας κλήση ή βούλευμα, για κακούργημα ή για τα ως άνω αδικήματα.
  • Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους μήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.
  • Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Για να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments