Αθλητισμός

Πασχαλάκης ΠΑΟΚ: Με ερωτηματικό το μέλλον του

Πασχαλάκης ΠΑΟΚ: Με ερωτηματικό το μέλλον του
Πασχαλάκης ΠΑΟΚ: Προς πώληση φαίνεται πως είναι από τον «δικέφαλο του βορρά» ο 30χρονος τερματοφύλακας.

Την τελευταία αναμέτρηση της σεζόν θα δώσει αύριο, Κυριακή 19 Ιουλίου, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τον συμπολίτη, Άρη. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των play offs της Super League. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα που δεν κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα δηλώνει πανέτοιμη για την τελευταία της “παράσταση” κρατώντας αγκαλιά τη 2η θέση και το εισιτήριο για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Το παιχνίδια αυτό αναμένεται να είναι ιδιαίτερο για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο έμπειρος γκολκίπερ, που ξεπέρασε το πρόβλημα του και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, υπάρχει περίπτωση να φορέσει για τελευταία φορά την “ασπρόμαυρη” φανέλα. Σύμφωνα με την FORZA, ο 30χρονος είναι προς πώληση από τους Θεσσαλονικείς εφόσον όμως φέρει ένα ικανοποιητικό ποσό, το οποίο έχει  οριοθετηθεί πολύ κάτω από τη ρήτρα του. Υπενθυμίζεται ότι η ρήτρα του είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος δεν είναι ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο να φύγει από τον σύλλογο, ωστόσο γνωρίζει πως ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία του να βρει ομάδα στην Ευρώπη. Βέβαια το αν θα μετακομίσει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το who is who του Αλέξανδρου Πασχαλάκη:

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, γεννημένος στις 28 Ιουλίου του 1989, είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας για τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Τερψιθέα. Στη συνέχεια, έπαιξε στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ για ένα χρόνο και έπειτα στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για 2 χρόνια (2003 – 2005). Ακολούθως, μετακινήθηκε στην ομάδα της Ηλιούπολης. Στην ηλικία των 17 ετών πήγε στην ομάδα νέων της Γαλατασαράι, όμως δεν μπόρεσε να υπογράψει συμβόλαιο εξαιτίας περιορισμών στον αριθμό ξένων παικτών.

Το 2017, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και έκανε το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Μια μέρα αργότερα, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Τον Ιανουάριο του 2019, 0 διεθνής τερματοφύλακας επέκτεινε εκ νέου τη συνεργασία του με τον “δικέφαλο του βορρά”. Συγκεκριμένα μέχρι το 2022 ενώ παράλληλα η ρήτρα αποδέσμευσης του ορίστηκε στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ερχόμενος στην Τούμπα είχε προγραμματιστεί πως θα είναι αναπληρωματικός του Αργεντινού Ροδρίγο Ρέι, αλλά από τη στιγμή που ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου του έδωσε μια ευκαιρία, έκανε τον εαυτό του αδιαμφισβήτητο βασικό τερματοφύλακα της ομάδας. Από το 2018, ο Πασχαλάκης κατέχει το ρεκόρ του ΠΑΟΚ για περισσότερα διαδοχικά λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ, με 971, εκτός του χρόνου καθυστερήσεων (συνολικά 1008), προτού δεχτεί ένα στην εκτός έδρας νίκη με 1 – 3 νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για να ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά με 859 διαδοχικά λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments