Ελλάδα

Αυτή είναι η φωτογραφία που σαρώνει στα social media

Αυτή είναι η φωτογραφία που σαρώνει στα social media
«Άλλος Άνθρωπος»: Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος γνωστός για την κοινωνική κουζίνα και την αλληλέγγυα δράση του, κατέκτησε αυτές τις μέρες τα social media με μία φωτογραφία που έγινε viral. Το ευχάριστο είναι ότι πρόκειται για μια φωτογραφία απλών ανθρώπων που συγκινούν πολλούς με την χαρά και την αλληλεγγύη.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ή αλλιώς γνωστός ως ο «Άλλος Άνθρωπος», είναι πανταχού παρών όπου τον χρειάζονται. Από την Λέσβο και τη Μόρια μέχρι την Ειδομένη και το κέντρο της Αθήνας ο «Άλλος Άνθρωπος» σερβίρει ένα πιάτο καλομαγερεμένο φαϊ σε όσους το έχουν ανάγκη. Και φυσικά δεν ξεχωρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη με βάση το χρώμα, την εθνικότητα ή την θρησκεία αλλά προσφέρει σε όλους αποτελώντας ένα από τα πολλά παραδείγματα αλληλεγγύης που υπάρχουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ακόμα κι αν δεν ακούγονται συχνά.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λοιπόν είναι γνωστός στους δρόμους, έχει γίνει και ένα ντοκυμαντέρ για τον ίδιο και το έργο του αλλά τώρα έγινε γνωστός και στα social media αφού μια φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό του έγινε viral. Πρόκειται για μία όμορφη φωτογραφία του με ένα μωρό αφρικανικής καταγωγής με τα λόγια “Η απόλυτη ευτυχία είναι για μένα αυτή! Τη μοιράζομαι μαζί σας!”.

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία

Η όμορφη αυτή φωτογραφία, ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας, στις σημερινές συνθήκες κατά τις οποίες οι ζωές των προσφύγων και μεταναστών έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας, έχει πίσω της μία ιστορία που θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία, αλλά κατέληξε σε success story, χάρη στον κύριο Πολυχρονόπουλο και τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν μαζί του. Στις αρχές Ιουλίου, ο ίδιος εντόπισε μία οικογένεια με το τριών μηνών βρέφος τους να κοιμούνται στον δρόμο κάπου στην Αθήνα. Είχε κάνει έκκληση για ένα κατάλυμα, έστω και προσωρινό.

Σε πρώτη φάση, βρέθηκε ένα σπίτι για να στεγαστούν προσωρινά, ενώ βρέθηκαν και δύο άλλα σπίτια που θα μπορούσαν να τους στεγάσουν, αλλά ήθελαν καθάρισμα, βάψιμο και σύνδεση νερού και ρεύματος.

Το νέο σπίτι της οικογένειας, ξεκίνησε να καθαρίζεται από εθελοντές που πρόσφεραν εργασία, τρόφιμα και πράγματα. Και η ενημέρωση, από τα νεότερα, ανέφερε: “Έχουμε και λέμε, τα παιδιά που καθάρισαν το σπίτι, που αύριο θα μπει ο μπογιατζής να το βάψει και η χαρά της οικογένειας μετά από φαγητό, πάνες, κρουασάν,γάλα για την οικογένεια με τη χαρά τους στα πρόσωπα τους γιατί αύριο θα πάνε σε ένα σπίτι που μας παραχώρησε ο Λάμπρος , που είναι μακριά και μας το έδωσε μέχρι να μπουν στο δικό τους στην Κυψέλη”.

Η οικογένεια μεταφέρθηκε τελικά στο προσωρινό κατάλυμα, που ετοιμάστηκε με κόπο, μέχρι να στεγαστεί σε ένα σπίτι μόνιμα. Ανέφερε ο κύριος Πολυχρονόπουλος: “Λοιπόν σήμερα είχαμε την μεταφορά της οικογένειας σε ένα σπίτι προσωρινά μέχρι να ετοιμαστεί το δικό της στην Κυψέλη, επίσης πήγαμε και συνδεδεμένα το νερό και το ηλεκτρικό. Πολλή ταλαιπωρία αλλά η εικόνα της οικογένειας, η μεγάλη ανταμοιβή! Λαμπρό, Κατερίνα, Κλέλια και όλοι όσοι βοηθήσατε σήμερα και συμμετέχετε ένα μεγάλο ευχαριστώ!”.

Ποιος είναι ο Κώστας Πολυχρονόπουλος

Το 2009, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος απολύθηκε από στέλεχος πολυεθνικής που ήταν και μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναβρεί δουλειά. Αντί να ακολουθήσει τη συνήθη διαδρομή των μακροχρόνια ανέργων, ίδρυσε την κοινωνική κουζίνα και μαγειρεύει για άστεγους. “Και εκεί που έλεγα πως όλα τελείωσαν, θα είμαι για πάντα ένας αποτυχημένος 45άρης, ξεκινά η ιδέα βλέποντας άστεγους ανθρώπους να προσπαθούν να βρουν φαγητό στα σκουπίδια. Παρά τις δικές μου δυσκολίες, τουλάχιστον είχα ένα μέρος να κοιμάμαι, άρα υπήρχαν και χειρότερες καταστάσεις”. Το έργο του έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα ενώ έχει γυριστεί και ντοκιμαντέρ, το “Εγώ, ο Άλλος Άνθρωπος“.

“Σήμερα μπορώ να πω ότι είμαι ξανά ευτυχισμένος κι ας μην έχω όλα όσα είχα παλιά. Μέσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο βρήκα το νόημα της ζωής, την προσφορά” είχε αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments