Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Κεφαλλονιά

Φωτιά τώρα στην Κεφαλλονιά
Φωτιά Κεφαλλονιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καρδακάτα είναι σε εξέλιξη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλλονιά το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καρδακάτα. Το έργο της πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι και βοήθησαν στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

Για την κατάσβεση της έχουν σπεύσει και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα ενώ στο σημείο βρίσκεται μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αίτιά της.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. 

svg%3E

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης. 

svg%3E

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments