Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Οργάνωσαν ματς ανάμεσα σε φορείς του ιού και υγιείς

Ισπανία κορωνοϊός: Οργάνωσαν ματς ανάμεσα σε φορείς του ιού και υγιείς
Ισπανία κορωνοϊός: Ο αγώνας θα γινόταν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου αλλά η αστυνομία ενημερώθηκε για το σχέδιο και τελικά κατάφερε να το αποτρέψει.

Μια διόλου έξυπνη ιδέα είχαν οι Ισπανοί που εν μέσω της δυσχερής κατάστασης με την πανδημία του κορωνοιού θέλησαν να κάνουν ένα ποδοσφαιρικό ματς  ανάμεσα σε μια ομάδα με φορείς του κορωνοϊού και μία με υγιή άτομα στη Ναβάρα της Ισπανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr η αλλόκοτη ιδέα που ευτυχώς δεν υλοποιήθηκε καθώς η αστυνομία για καλή τους τύχη ενημερώθηκε για το σχέδιο και απέτρεψε όλο αυτό.

Για λόγους που δεν αντιλαμβάνεται κανείς, στη Ναβάρα της Ισπανίας αποφάσισαν να κάνουν ένα ποδοσφαιρικό ματς ξεχωριστό από όλα τα άλλα: Τη μία ομάδα θα την αποτελούσαν άτομα που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, την άλλη ομάδα θα την αποτελούσαν άτομα που δεν είναι θετικά στον ιό. Σημειώνεται ότι ο αγώνας θα γινόταν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου αλλά η αστυνομία ενημερώθηκε για το σχέδιο και τελικά κατάφερε να το αποτρέψει.

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων στην Ισπανία και ειδικά στην περιφέρεια της Καταλονίας, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν εθελοντικά στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα ψώνια, για την εργασία τους ή για ιατρικούς λόγους.

Η Γαλλία μπορεί να ξανά κλείσει τα σύνορα με την Ισπανία

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κλείσουν και πάλι τα σύνορα της χώρας του με την Ισπανία, με αφορμή την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Καταλονία. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, ιδίως εδώ, επειδή είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και με τις ισπανικές αρχές», είπε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πραντ, στα Ανατολικά Πυρηναία, που συνορεύουν με την Ισπανία.

Τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας παρέμειναν κλειστά για τρεις μήνες και άνοιξαν ξανά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, με 28.400 νεκρούς. Η Καταλονία και η Αραγονία είναι οι δύο περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις ισπανικές αρχές, όμως οι εστίες του νέου κορονοϊού είναι πάνω από 150 σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments