Αθλητισμός

Φακούντο Μπερτόλιο: Έδωσε τα χέρια με τον Άρη ο Αργεντινός

Φακούντο Μπερτόλιο: Έδωσε τα χέρια με τον Άρη ο Αργεντινός
Φακούντο Μπερτόλιο: Με τους Θεσσαλονικείς για τα επόμενα δύο χρόνια συμφώνησε ο 30χρονος μεσοεπιθετικός.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Άρη με τον Φακούντο Μπερτόλιο να λέει το πολυπόθητο “ναι” για διετές συμβόλαιο. Πλέον απομένει η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για να αποκτήσει και επίσημο χαρακτήρα. Οι «κίτρινοι» ασχολούνται με την περίπτωση του 30χρονου Αργεντίνου μεσοεπιθετικού, που αγωνίζεται κυρίως στην αριστερή πτέρυγα, από πέρυσι, καθώς ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019 φορώντας τη φανέλα της Λαμίας.

Για την ακρίβεια, σε 32 αγώνες είχε πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Είχε προηγηθεί μια διετία στον ΑΠΟΕΛ όπου σε 46 αγώνες είχε έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 συστήθηκε στη Super League με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης. Με τους Αρκάδες σε 25 αγώνες είχε τέσσερα γκολ και επτά ασίστ. Στην Τρίπολη to 2016 ήθελαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον παίκτη ωστόσο οι συζητήσεις με την Ντιναμό Κιέβου όπου ανήκαν τα δικαιώματά του, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την επέκταση δανεισμού του και συν τω χρόνω ο παίκτης μετακόμισε στην Κύπρο.

Ο Άρης προχώρησε στην περίπτωση του Μπερτόλιο λόγω και της άνεσής του να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Στην καριέρα του έχει χρησιμοποιηθεί σε 76 αγώνες ως επιτελικός μέσος έχοντας πετύχει 10 γκολ και μοιράσει 12 ασίστ. Ως αριστερός επιθετικός πτέρυγας σε 22 αγώνες με 6 γκολ και 5 ασίστ, καθώς επίσης και ως δεύτερος επιθετικός. Η ικανότητά του να «παίζει» και με τα δύο πόδια, του έδωσε αγώνες και στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Επίσης, ο Μπερτόλιο έχει περάσει και από τις Ντίναμο Κιέβου (Ουκρανία), Εβιάν (Γαλλία).

Ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο, που είναι άξιο αναφοράς είναι ότι ο Μπερτόλιο έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της χώρας του, σε ηλικία 19 ετών, 10 μηνών και 5 ημερών (που είναι και η μοναδική του εμφάνιση με την Αργεντινή) υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σκοράροντας μάλιστα δύο γκολ στη φιλική νίκη της χώρας του με 4-0 απέναντι στην Αϊτή.

Μετά τη θητεία του στη Λαμία, πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Αλντοσίβι όπου σε 20 αγώνες σημείωσε τρία γκολ και είχε ισάριθμες τελικές πάσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments