Ελλάδα

Φωτιά Μάτι: Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου [pics+vid]

Φωτιά Μάτι: Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου [pics+vid]
Φωτιά Μάτι: Από το πρωί στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στο Μάτι οι μνήμες παραμένουν ζωντανές για τους συγγενείς και τους φίλους των 102 θυμάτων.

Από το πρωί στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι Αττικής τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, αίσθηση, προκαλεί δημοσίευμα της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής πίεσε τον πραγματογνώμονα να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει τη φωτιά στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, και την άναρχη δόμηση, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας. Το εν λόγω δημοσίευμα μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία διέψευσε το δημοσίευμα.

Τόνισε πως «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της», ενώ και ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα. Από την άλλη, ως «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις» χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας «τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι», που έρχονται  στο φως από την «Καθημερινή».

Σύμφωνα με αυτά, όπως αναφέρει: «Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Καταγράφονται απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα του Σώματος, διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων και αναδεικνύεται η πλήρης απαξίωση των εισαγγελικών Αρχών από τους τότε αρμοδίους, που παραπέμπουν σε αδίστακτο παρακρατικό μηχανισμό. Όλα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και οργή σε όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνουν την εικόνα που είχαν αποκομίσει για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα».

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. «Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments