Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Έκκληση των αρχών στους κατοίκους «να παραμείνουν στα σπίτια τους»

Ισπανία κορωνοϊός: Έκκληση των αρχών στους κατοίκους «να παραμείνουν στα σπίτια τους»
Ισπανία κορωνοϊός: Οι αρχές της Καταλονίας προέτρεψαν περισσότερους από 96.000 ανθρώπους σε τρεις πόλεις να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Καταλονία φαίνεται να ζει εφιαλτικές στιγμές από το ξέσπασμα της φονικής πανδημίας, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Η Ισπανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες, με περισσότερους από 28.000 νεκρούς, ήρε την το καθεστώς της καραντίνας στις 21 Ιουνίου, ωστόσο από το τότε έχουν εμφανιστεί περισσότερες από 170 τοπικές εστίες του κορωνοϊού.  Για το λόγο αυτό οι αρχές της Καταλονίας προέτρεψαν σήμερα 19 Ιουλίου περισσότερους από 96.000 ανθρώπους σε τρεις πόλεις να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε αυτήν την περιοχή που έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοιού.

Η έκκληση αυτή προστίθεται σε εκείνην που είχαν απευθύνει οι αρχές την Παρασκευή και αφορούσε 4 εκατομμύρια κατοίκους της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της πρωτεύουσας Βαρκελώνης.

Στη σημερινή ανακοίνωση οι τοπικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους των πόλεων Φιγκουέρες και Βιλαφάντ (στην επαρχία Χιρόνα) και του Σαντ Φελίου ντε Λιομπρεγκάτ (κοντά στη Βαρκελώνη) να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για πολύ σημαντικό λόγο. Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υπηρεσιών Υγείας, τα κρούσματα στην Καταλονία αυξήθηκαν κατά 1.226 μέσα σε ένα 24ωρο.

Η έκκληση των αρχών δεν ισοδυναμεί με υποχρεωτική καραντίνα, από την οποία βγήκε η Ισπανία τον περασμένο μήνα. Για να ανακοπεί όμως η εξάπλωση της Covid-19, αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων, όπως η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 προσώπων. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν μεν, αλλά μόνο στο 50% της χωρητικότητάς τους στο εσωτερικό και με απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των τραπεζιών σε εξωτερικούς χώρους.

Η Γαλλία μπορεί να ξανά κλείσει τα σύνορα με την Ισπανία

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κλείσουν και πάλι τα σύνορα της χώρας του με την Ισπανία, με αφορμή την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Καταλονία. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, ιδίως εδώ, επειδή είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και με τις ισπανικές αρχές», είπε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πραντ, στα Ανατολικά Πυρηναία, που συνορεύουν με την Ισπανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments