Πολιτική

Βαρβιτσιώτης Σύνοδος Κορυφής: Χρειάζεται ισχυρό πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Βαρβιτσιώτης Σύνοδος Κορυφής: Χρειάζεται ισχυρό πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
Βαρβιτσιώτης Σύνοδος Κορυφής: Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να τον συνοδεύσει στην κρίσιμο Σύνοδο Κορυφής των κρατών – μελών της ΕΕ.

Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κος Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ενώ υπογράμμισε τη σημασία του να καμφθούν οι αντιστάσεις των φειδωλών και να φτάσουμε σε συμφωνία σύντομα.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν να υπάρξει συμφωνία 

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «οι φειδωλοί της ΕΕ έχουν ράψει με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους και αρνούνται να κάνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις». Ερωτηθείς για τη στάση της Ολλανδίας υπέρ της ομοφωνίας, επισήμανε ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα πολιτικό εργαλείο από κάποιες χώρες σε κάποιες άλλες.

«Είναι ένας μηχανισμός που αντιβαίνει στη λογική», σημείωσε. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περίοδο του Ιουλίου και να μπούμε στον Αύγουστο. Είναι κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει από την αρχή. Η πίεση που θα ασκηθεί από τις αγορές απέναντι στην ζώνη του ευρώ, θα είναι τεράστια». Τέλος, επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν να υπάρξει συμφωνία και ότι αυτό που χρειάζεται είναι να επιδειχθεί ένα ισχυρό πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Σύνοδο Κορυφής

Σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου ξεκινά στις Βρυξέλλες ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 ηγετών, αφού δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία εντός του διημέρου που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει η Σύνοδος Κορυφής. Οι επικεφαλής των κρατών – μελών της ΕΕ κάθονται και πάλι στο τραπέζι το μεσημέρι στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) με πηγές να εκφράζουν μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων σε σχέση με την Παρασκευή παρά το γεγονός- όπως λένε- ότι το κλίμα αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, αναμένεται νέα πρόταση από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ  με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις των «φειδωλών» και κυρίως της Ολλανδίας, η οποία εμφανίζει τις περισσότερες αντιρρήσεις για το υπερταμείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments