Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο άλυτος γρίφος για πλέι μέικερ και πάουερ φοργουόρντ

Παναθηναϊκός: Ο άλυτος γρίφος για πλέι μέικερ και πάουερ φοργουόρντ
Παναθηναϊκός: Έκανε βήματα με την απόκτηση του Σαντ Ρος και του Όγκαστ αλλά του λείπουν ο πλέι μέικερ και ο πάουερ φοργουόρντ. Οι επιλογές των «Πρασίνων» για να λύσουν τον γρίφο.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη θέση μετά τις συμφωνίες με τους Ζακ Όγκαστ και Χάουαρντ Σαντ-Ρος που θεωρούνται δεδομένες και αναμένουμε την επισημοποίηση. Ωστόσο έχει και άλλες εκκρεμότητες να κλείσει για να μπει δυνατά την νέα χρονιά. Οι θέσεις των πλέι – μέικερ και πάουερ φοργουόρντ είναι ο άλυτος μέχρι στιγμής γρίφος για την ομάδα.

Το παζλ με τον Νίκολα Λαπροβίτολα

Έτσι λοιπόν εκκρεμούν οι προσθήκες του βασικού πλέι μέικερ και του πάουερ φόργουορντ. Για την πρώτη θέση, ο μεγάλος στόχος είναι ο Νίκολας Λαπροβίτολα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spor – fm, oι «πράσινοι» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία μαζί του αλλά η υπόθεση μόνο απλή δεν είναι. Η Ρεάλ εξακολουθεί να τον δεσμεύει με συμβόλαιο, δεν δείχνει πρόθυμη να τον αποζημιώσει μερικώς, ενώ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν. Ο Πάμπλο Λάσο δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον Αργεντινό, ωστόσο με την αποχώρηση του Φακούντο Καμπάτσο για το ΝΒΑ εξαιρετικά πιθανή και την ένδεια πλέι μέικερ που υπάρχει στην αγορά, δεν είναι τίποτα 100% σίγουρο.

Οι πιθανοί συνδυασμοί για τον πάουερ φόργουορντ

Για τη θέση του πάουερ φόργουορντ, ο Παναθηναϊκός εξετάζει διάφορες λύσεις αλλά χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη. Οι «πράσινοι» κινούνται με τη λογική του μίνιμουμ ισοσκελισμένου μπάτζετ, αλλά αν ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του Τζίμερ Φρεντέτ ή αν προκύψουν έξτρα έσοδα (από χορηγούς ή ακόμη και εισιτήρια) μπορεί τα διαθέσιμα χρήματα να είναι περισσότερα. Η περίπτωση του Γκρεγκ Γουίτινγκτον έχει εγκαταλειφθεί σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αλλά όσο ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ δεν βρίσκει το συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά, όλα είναι ανοιχτά. Αρχική πρόθεση των «πράσινων» ήταν να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα μπορεί να παίζει και στο «3», ωστόσο δεν αποκλείεται μετά την απόκτηση του Σαντ-Ρος (που μπορεί να καλύψει τη θέση μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και την προσθήκη του Λεωνίδα Κασελάκη) ίσως αναζητηθεί ένα κλασικό «4άρι».

Η απόκτηση του Σαντ Ρος

Το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για την υλοποίηση της μεταγραφής ήταν το συμβόλαιο του Κουβανού άσου με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας . Από τη στιγμή, όμως, που αποδεσμεύτηκε και έμεινε ελεύθερος, τότε άνοιξε και ο δρόμος για να πραγματοποιηθεί το deal, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Ο παίκτης από την πλευρά του ήθελε να αγωνιστεί στη Euroleague και τη νέα σεζόν, μα έβλεπε πως στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας της νέας σεζόν δεν θα είχε σημαντικό ρόλο. Και εξάλλου, οι «πράσινοι» φαίνεται να δούλεψαν την υπόθεση του Κουβανού άσου εδώ και αρκετό καιρό, με απόλυτη μυστικότητα, όπως δημοσιεύεται στο sdna.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινηθούν οι υπόλοιπες ομάδες στην Ευρώπη για την απόκτησή του. Κι αυτό γιατί με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα, σε περίπτωση που έμπαινε κάποια άλλη ομάδα στο… κόλπο της απόκτησής του, τότε το deal πολύ δύσκολα θα ερχόταν για την ομάδα του Γιώργου Βόβοβρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments