Διεθνή

Christian Dior: Μήνυμα για την ενδυνάμωση των γυναικών στέλνει ο οίκος μόδας

Christian Dior: Μήνυμα για την ενδυνάμωση των γυναικών στέλνει ο οίκος μόδας
Christian Dior: Παρέχει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε μη προνομιούχες γυναίκες στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ισότητας. Μετά το «Me Too» ο διάσημος οίκος θέλει να «συναντηθεί» με τα γυναικεία κινήματα θεωρώντας ότι η μόδα μπορεί να παίξει ρόλο στη γυναικεία ενδυνάμωση.

Η βιομηχανία της μόδας και ο φεμινισμός είναι δύο έννοιες μάλλον αντίθετες. Τα γυναικεία κινήματα έχουν διαχρονικά αντιταχθεί στα πρότυπα που αναπαράγει και κάποιες φορές δημιουργεί η βιομηχανία της μόδας, στον τρόπο που προβάλει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, στις πλαστές ανάγκες που δημιουργεί. Οι μεγάλοι εκπρόσωποι της μόδας από την άλλη πάντα ήθελαν να είναι κοντά στη γυναίκα αλλά όχι κοντά στον φεμινισμό.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια αλλαγή στη στάση των οίκων μόδας που επιλέγουν μοντέλα πιο κοντά στις καθημερινές γυναίκες, που μιλάνε για την διαφορετικότητα και που προσπαθούν να «συναντηθούν» με τα γυναικεία κινήματα. Έτσι ο διάσημος γαλλικός οίκος Dior στέλνει μήνυμα για τη σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης προσφέροντας εκπαίδευση σε 100 φοιτήτριες μέσω του προγράμματος καθοδήγησης Christian Dior’s Women @ Dior.

Το κίνημα Me Too που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις απλώθηκε σε όλον τον κόσμο, θέτοντας πιο εμφατικά τα ζητήματα της έμφυλης καταπίεσης στον δημόσιο λόγο. Από το Holywood μέχρι τη βιομηχανία της μόδας, η θέση των γυναικών σήμερα και η συζήτηση για τις διεκδικήσεις τους είναι ζητήματα που τίθενται πιο ανοιχτά στο τραπέζι και σε καλούν να πάρεις θέση. Ο Εμάνουελ Φαβρ στέλεχος του διάσημου οίκου το είπε πιο καθαρά: «Καθώς τα νέα κύματα του φεμινισμού συνεχίζουν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά».

Τι είναι το πρόγραμμα Christian Dior’s Women @ Dior

Το πρόγραμμα καθοδήγησης του οίκου Dior ξεκίνησε το 2017 και παρέχει εκπαίδευση σε χιλιάδες μη προνομιούχες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας της COVID-19, ο γαλλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμά του σε συνεργασία με την UNESCO.

Ο οίκος Dior θα ενταχθεί στον Παγκόσμιο Συνασπισμό Εκπαίδευσης της UNESCO και θα προσφέρει πρόγραμμα καθοδήγησης για 100 φοιτήτριες αυτό το καλοκαίρι από διάφορες χώρες, όπως Νίγηρα, Γκάνα, Τανζανία, Τζαμάικα, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα. Ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Dior, Εμάνουελ Φαβρ ανέφερε σε δήλωσή του:

«O Dior δεν είναι ξένος σε αντιπαραθέσεις όσον αφορά τον ρόλο της μόδας στη γυναικεία ενδυνάμωση. Είμαστε περήφανοι που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των γυναικών. Καθώς τα νέα κύματα του φεμινισμού συνεχίζουν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά».

Εξάλλου το μήνυμα είχε δοθεί ήδη από την επίδειξη μόδας τον Φεβρουάριο για τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2020 – 2021. «Πρέπει να είμαστε όλοι φεμινιστές» ήταν το μότο της επίδειξης του οίκου μόδας.

Οι συμμετέχουσες που θα επιλεγούν θα καθοδηγούνται από στέλεχος του Dior και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 10 μηνών Women @ Dior στο διαδίκτυο. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτήτριες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Dream for Change, ένα τοπικό πρότζεκτ, αφιερωμένο στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments