Διεθνή

Κορωνοϊός φάρμακο: Ευχάριστα νέα από την χρήση αντιικού σκευάσματος

Κορωνοϊός φάρμακο: Ευχάριστα νέα από την χρήση αντιικού σκευάσματος
Κορωνοϊός φάρμακο: Ευχάριστα νέα έρχονται από την Βρετανία για τις κλινικές δοκιμές του αντιικού σκευάσματος που περιέχει ιντερφερόνη, ενώ περιμένουμε τις ανακοινώσεις από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχετικά με το εμβόλιο.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μία άλλη ευχάριστη είδηση έρχεται πάλι από τη Βρετανία. Μετά από κλινικές δοκιμές, φαίνεται ότι το ανιτιικό φάρμακο με ιντερφερόνη βήτα, έχει αποτελέσματα στους ασθενείς εμποδίζοντας την σοβαρή εξέλιξη της ασθένειας.

Η βρετανική Synairgen Plc ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, ότι το αντιικό της φάρμακο SNG001 συνέβαλε σημαντικά στον περιορισμό των κινδύνων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της COVID-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε περισσότερους από 100 ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, η κλινική δοκιμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Cnn.gr, έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν το σκεύασμα της Synairgen Plc είχαν κατά 79% χαμηλότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν σοβαρή μορφή της νόσου σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν placebo. Όπως αναμενόταν, η ανακοίνωση αυτή εκτόξευσε τη μετοχή της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρξε κανένας θάνατος μεταξύ των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο, ενώ αναφέρθηκαν τρεις θάνατοι στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο. Η αναπνευστική δυσκολία αμβλύνθηκε επίσης σημαντικά στους ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ιντερφερόνη βήτα είναι φυσική πρωτεΐνη, η οποία ρυθμίζει τις αντιικές αντιδράσεις του οργανισμού.

Αναμένοντας της ανακοινώσεις του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το πειραματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς θα δημοσιευτούν τα ευρήματα της Φάσης 3 των δοκιμών του εμβολίου σε ανθρώπους, στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Το Bloomberg σε εκτενές ρεπορτάζ του, εστίασε στο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο που ανέπτυξε η ομάδα του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής την 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, τα τρίδυμα παιδιά της οποίας (ηλικίας 21 ετών) συμμετέχουν στη δοκιμή.

Η Σάρα Γκίλμπερτ ανέφερε πως δεν συζήτησε και πολύ το θέμα με τα παιδιά της, τα οποία σπουδάζουν βιοχημεία, επειδή δεν ήταν και πολλές ώρες στο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες εργάζεται με εξαντλητικά ωράρια, όπως εξάλλου και όλα τα μέλη των επιστημονικών ομάδων που προσπαθούν να βάλουν τέλος στην πανδημία.

Η Γκίλμπερτ εκφράζεται με απίστευτη αυτοπεποίθηση όταν αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας του εμβολίου. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει πιθανότητα 80% να είναι αποτελεσματικό στο να εμποδίζει την εκδήλωση της Covid-19 σε ανθρώπους που εκτίθενται στο νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτό θα είναι σε θέση να το γνωρίζει τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments