Ελλάδα

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός

Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός
Επίθεση τσεκούρι Κοζάνη: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του εφοριακού που τραυματίστηκε στην επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του 56χρονου εφοριακού που τραυματίστηκε από την επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης την Πέμπτη 16 Ιουλίου. Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» ο άτυχος άνδρας παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο. Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη ζωή του”.

Σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν: «Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση κατόπιν χειρουργικής επέμβασης που διενεργήθηκε τη Δευτέρα από ιατρική ομάδα αποτελούμενη από γναθοχειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο κατά την οποία έγινε καθαρισμός και διορθωτική αποκατάσταση του τραύματος στο πρόσωπο» και «παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και νευροχειρουργική παρακολούθηση». Τέλος, «η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι εκτός κινδύνου και σήμερα παίρνει εξιτήριο από τη Νευροχειρουργική Κλινική».

Το χρονικό της επίθεσης:

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, λίγο μετά τις 13:00 στην Κοζάνη, ένας 45χρονος εισέβαλε στο κτήριο της εφορίας της πόλης, κραδαίνοντας ένα τσεκούρι, με το οποίο τραυμάτισε συνολικά τέσσερα άτομα. Ο άντρας κατάφερε και πέρασε μέσα από το γκισέ, έβγαλε ένα τσεκούρι από την τσάντα του και χτυπούσε με μένος στο κεφάλι τους υπαλλήλους. Έντρομοι οι υπάλληλοι φώναζαν και έτρεχαν να σωθούν, ενώ ο διευθυντής της εφορίας μαζί με άλλα άτομα που ήταν στο σημείο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το δράστη. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, που συνέλαβε τον άνδρα. Επί τόπου βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους τρεις τραυματίες, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, στο νοσοκομείο της πόλης. Παράλληλα, μία γυναίκα φέρεται να τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να διαφύγει.

Έρευνες από τις Αρχές στο κινητό του δράση:

Στο κινητό του 45χρονου δράστη ελπίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ρίξουν φως στα αίτια της πράξης του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα βρουν κάποιο βίντεο, φωτογραφίες ή και μηνύματα του 45χρονου που ίσως και δείξουν και τον χρόνο που σχεδίαζε να σπείρει τον τρόμο στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές: «Ήταν αμίλητος ακόμη και στα κρατητήρια. Δεν του πήραμε κουβέντα, και δεν απάντησε ποτέ γιατί έκανε την επίθεση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments