Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες είναι οι δυνατότητες εξόφλησης

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες είναι οι δυνατότητες εξόφλησης
Φορολογικές δηλώσεις: Με αργούς ρυθμούς γίνονται οι υποβολές. Δύο εκατομμύρια δηλώσεις είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Ποιες είναι οι δυνατότητες εξόφλησης των φορολογούμενων.

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων καθώς περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία.  Από τις έως σήμερα εκκαθαρισμένες δηλώσεις έχει προκύψει προς καταβολή φόρος συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, με το μέσο φόρο των χρεωστικών εκκαθαριστικών να διαμορφώνεται σε 800 ευρώ.

Προκειμένου να διασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή φορολογική συμμόρφωση και εμπρόθεσμη πληρωμή των φόρων η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα εξόφλησης σε 8 δόσεις, αλλά και έκπτωση 2% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

Από σήμερα στο Taxisnet τα ποσά και οι δόσεις

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση και δεν έχουν πληρώσει το φόρο που τους αναλογεί μπορούν από σήμερα να δουν στο Taxisnet το ποσό της εφάπαξ καταβολής, καθώς και τα ποσά των οκτώ δόσεων. Αν κάποιος έχει ήδη πληρώσει την πρώτη δόση τότε στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο Taxisnet βλέπει τον νέο αριθμό των δόσεων, μείον το ποσό που έχει πληρώσει.

Συνολικά οι φορολογούμενοι θα έχουν και εφέτος τέσσερις διαφορετικές δυνατότητες για την εξόφληση των φόρων τους:

Την πληρωμή όλους του ποσού (εφάπαξ) έως τις 31 Ιουλίου. Στην περίπτωση αυτή θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 2%.

Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη νέα πάγια ρύθμιση. Στην περίπτωση αυτή θα επιβαρυνθούν με επιτόκιο που κυμαίνεται από 4,5% έως 6%.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητάει παράταση έως τις 29 Σεπτεμβρίου

Μέσα από μια επιστολή στον υπουργό και υφυπουργό Οικονομικών και στον διοικητή της ΑΑΔΕ, προτείνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από μια επιστολή του προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια, στον υπουργό και υφυπουργό Οικονομικών και στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτείνει την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, η εν λόγω παράταση κρίνεται αναγκαία, καθώς οι λογιστές – φοροτεχνικοί εργάζονται πέραν των ανθρώπινων ορίων, για να ανταποκριθούν επαρκώς στις αυξημένες υποχρεώσεις τους

Παράλληλα στην επιστολή προς τον υπουργό και υφυπουργό Οικονομικών και στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τονίζεται ότι η παράταση, που έχει ήδη δοθεί μέχρι τις 29 Ιουλίου, εξακολουθεί να καθιστά ανέφικτο το έργο των λογιστών – φοροτεχνικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments