Αθλητισμός

ΠΣΑΠ τελικός Κυπέλλου: «Σκεφτείτε κι εμάς, είμαστε άνθρωποι»

ΠΣΑΠ τελικός Κυπέλλου: «Σκεφτείτε κι εμάς, είμαστε άνθρωποι»
ΠΣΑΠ τελικός Κυπέλλου: Μια ανακοίνωση που θυμίζει ότι και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ, αλλά άνθρωποι, κυκλοφόρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Σε μια αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) όσον αφορά τον τελικό του Κυπελλου. Θυμίζουμε ότι το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ που ήταν να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη έχει αναβληθεί. Ημερομηνία διεξαγωγής του ματς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει αναλυτικά:

Έφτασε και η Τετάρτη και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει για εμάς και τους προπονητές μας αυτή η ημέρα της εβδομάδας, θα προσπαθήσουμε μέσα σε δύο γραμμές να σας εξηγήσουμε.

Είναι η ημέρα όπου αρχίζουμε όλοι μέσα σε μία ομάδα να καταστρώνουμε τα σχέδια του αγώνα της Κυριακής.

Είναι η ημέρα όπου όλη η καθημερινότητα μας μπαίνει στους ρυθμούς της Κυριακής. Το μυαλό και το σώμα είναι ένα με τον αγώνα της Κυριακής. Όλα αυτά φανταστείτε τα επί 1.000, όταν αυτός ο αγώνας δεν είναι κάποιος συνηθισμένος αλλά είναι ο μεγάλος τελικός. Ένας τελικός που οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα πάντα για να βρίσκονται εκεί. Όποιον και να ρωτήσετε από εμάς, δεν υπάρχει κάποιος που να μην θέλει να παίζει τέτοιους αγώνες. Ένας τελικός όπου θα πρέπει να είναι γιορτή και να διαφημίζει το ποδόσφαιρο.

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, κάναμε μέσα στον καύσωνα μίνι προετοιμασία και παίξαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, διακινδυνεύοντας την ίδια μας την υγεία για το καλό του ποδοσφαίρου.

Επιτέλους σκεφτείτε και τον ποδοσφαιριστή. Δεν είναι όλα νούμερα και ημερομηνίες. Είμαστε άνθρωποι, όχι άψυχες μηχανές, να περιμένουμε πότε, εάν και που θα παίξουμε ποδόσφαιρο, ενώ σε λίγες μόνο ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία μας για την επόμενη σεζόν.

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Εν τω μεταξύ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ανταλλάξει επιστολές σε σχέση με το πότε θα γίνει ο αγώνας. Τελευταία επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι αυτή της ομάδας του Πειραιά που απάντησε στην Ένωση. Πρώτος είχε αποστείλει επιστολή ο ίδιος ο Ολυμπιακός με αποδέκτη την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

«Κύριε Ασλανίδη,

Ευχαριστούμε για την απάντησή σας, και δεδομένου ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος επιβεβαιώστε μας ότι είστε σύμφωνοι και θέλετε να παίξετε με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τον τελικό Kυπέλλου στις 26 Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Όπως γνωρίζετε, εδώ και μέρες η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει δηλώσει ότι συναινεί στη διεξαγωγή της αναμέτρησης, στις 26/7 στην έδρα σας, στο ΟΑΚΑ, το γήπεδο που εσείς είχατε προτείνει στην Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ για να φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου.

Μάλιστα, ακόμη και ο τηλεοπτικός πάροχος του Κυπέλλου, COSMOTE TV τοποθετήθηκε δημόσια, επιμένοντας να διεξαχθεί ο αγώνας στις 26/7 όπως είχε οριστεί. Επομένως, με τη δική σας συναίνεση για την τέλεση του τελικού στην έδρα σας, στο ΟΑΚΑ στις 26/7, πιστεύουμε ότι η διοργανώτρια αρχή, ΕΠΟ δεν θα έχει κανένα λόγο να αντιλέξει και επιπλέον θα αποτραπούν τόσο για τις συμμετέχουσες ομάδες όσο και για τον ίδιο τον θεσμό του Κυπέλλου και την διοργανώτρια αρχή του, οι αγωνιστικές και οι οικονομικές επιπτώσεις που μετά βεβαιότητας θα ανακύψουν από την αδικαιολόγητη απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλλει τον τελικό για τα τέλη Αυγούστου.

Έτσι ο τελικός Kυπέλλου θα διεξαχθεί όπως είχε αποφασισθεί από την διοργανώτρια αρχή στις 26/7 και μάλιστα στην έδρα σας όπως είχατε αγωνιστεί και σχεδόν όλες τις προηγούμενες φορές που συμμετείχατε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης».

Η απάντηση της ΑΕΚ που είχε προηγηθεί

«Με έκπληξη λάβαμε, προ ολίγου, επιστολή σας με την οποία μας ρωτάτε εάν η ομάδα μας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού. Βέβαια η έκπληξή μας δεν αφορά τόσο στο περιεχόμενο της επιστολής, αφού αυτό μας είχε ήδη γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ, πριν καν μας κοινοποιηθεί, όσο στην επιλογή σας να απευθύνετε σε εμάς επιστολή για το εν λόγω θέμα.

Η συναίνεση, την οποία επικαλείστε και αποφασίσατε να επιδείξετε τα τελευταία 24ωρα, αποτελεί σίγουρα ένα θετικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε… Πραγματικά χαιρόμαστε, που επικαλείστε τον αξιακό κώδικα της ομάδας μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσους επιμένουν με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση να επιβάλλουν τα δικά τους «θέλω» κόντρα στους κανονισμούς και στις αποφάσεις των θεσμικών και αρμόδιων φορέων.

Είναι αυτονόητο ότι θα αγωνιστούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο μετέχουμε για πέμπτη διαδοχική φορά, σεβόμενοι, όπως από την αρχή κάναμε, την απόφαση που θα λάβει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία -σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει- είναι η διοργανώτρια αρχή του θεσμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments