Ελλάδα

Φωτιά Κορινθία: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώθηκε και πέμπτος οικισμός

Φωτιά Κορινθία: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώθηκε και πέμπτος οικισμός
Φωτιά Κορινθία: Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Ανεξέλεγκτη φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στην Κορινθία, απειλώντας σπίτια και αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν την εκκένωση οικισμών. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά κατευθύνεται, όπως όλα δείχνουν, προς τα Αθίκια Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο, μέχρι το βράδυ θα έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό Αθίκια αλλά και στην πλευρά του Σοφικού γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραπεί η φωτιά προς το Σοφικό, εκεί όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και, όπως είπε, «ελπίζουμε να μην φτάσει ως εκεί γιατί μετά θα είναι ανεξέλεγκτη φωτιά».

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Εξακολουθεί, ακόμη, να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου. Οι παρακάτω φωτογραφίες από το πρακτορείο Reuters δείχνουν την άσχημη κατάσταση και τη μάχη που δίνουν όλοι στην περιοχή.

Στη φωτιά στις Κεχριές ο Χαρδαλιάς

Στην περιοχή πήγε εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Εκεί βρίσκεται ο αρχηγός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ αναμένεται και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων της Υπηρεσίας, Γιώργος Πουρναράς. Το korinthostv.gr, σημειώνει πως οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Επίσης, αναφέρει, πως στο στρατόπεδο υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Φωτιά και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, και στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Μαθιά.

Σύμφωνα με το messinialive.gr η περιοχή που προκλήθηκε η φωτιά είναι δύσβατη και στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments