Ελλάδα

Φωτιά τώρα Κορινθία: Στις Κεχριές ο Χαρδαλιάς

Φωτιά τώρα Κορινθία: Στις Κεχριές ο Χαρδαλιάς
Φωτιά τώρα Κορινθία: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας. Στο σημείο σπεύδει ο Νίκος Χαρδλιάς. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις οικισμοί.

Μεγάλη φωτιά είναι από το μεσημέρι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές. Μάλιστα, υπάρχει προληπτική εκκένωση τριών οικισμών πλησίον της φωτιάς ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από τις φλόγες. Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επί τόπου βρίσκεται ο αρχηγός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ αναμένεται και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων της Υπηρεσίας, Γιώργος Πουρναράς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δασική έκταση κοντά σε στρατόπεδο, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει και ένας μικρός οικισμός. Το korinthostv.gr, σημειώνει πως οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Επίσης, αναφέρει, πως στο στρατόπεδο υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Η φωτιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατευθύνεται προς το Γαλατάκι.

Αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς πλέον επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την προσπάθεια των δυνάμεων.

Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί:

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή. Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Σημειώνεται, πως στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στις 9 Ιουλίου και έκαψε δασώδη, πευκόφυτη έκταση. Μάλιστα, για λόγους προληπτικούς είχαν εκκενωθεί δύο παιδικές κατασκηνώσεις, η μία του στρατού και η άλλη πολιτική, που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Τέλος, σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω της πυρκαγιάς υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί τις Εθνικής Οδού Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου, στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments