Ελλάδα

Πέθανε ο Νίκος Μπουντούρης

Πέθανε ο Νίκος Μπουντούρης
Νίκος Μπουντούρης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο πατέρας του Ολυμπιονίκη, Τάσου Μπουντούρη και ιδιοκτήτης του FINN, το οποίο υπήρξε αθλητικό στέκι του Πειραιά.

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μπουντούρης, πατέρας του Ολυμπιονίκη, Τάσου Μπουντούρη και ιδιοκτήτης του FINN, το οποίο υπήρξε αθλητικό στέκι του Πειραιά. Ο προπονητής Κώστας Σορώτος αποχαιρέτησε τον Νίκο Μπουντούρη με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενώ μοιράστηκε ιστορίες από τη ζωή του εκλιπόντα.

Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο προπονητής:

«Ο Κυρ Νίκος είχε στο Πασαλιμάνι ένα μικρό μαγαζάκι, μια καφετέρια, κυριολεκτικά 5Χ5 , το ΦΙΝ. Αυτό λοιπόν το μαγαζάκι ήταν ο τόπος συνάντησης όλου του αθλητικού Πειραιά. Ολυμπιακοί, Εθνικοί, Παναθηναϊκοί, Αεκτζήδες, Πειραικοί μα και και οπαδοί άλλων ομάδων συναντιόντουσαν, τσακωνόντουσαν, καυγαδίζανε, γινόντουσαν φίλοι, κάνανε παρέες.

Δεν περνούσαν όμως μόνο απλοί οπαδοί. Από το ΦΙΝ περάσανε θρύλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Γιώργος Σιδέρης, ο Νίκος Γιούτσος, ο Βασίλης Μποτίνος, ο Χρήστος Ζαντέρογλου, ο Χρήστος Αρβανίτης, ο Άγγελος Κρεμμύδας και άλλοι πολλοί.

Πελάτης του ΦΙΝ ήταν ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ, ο Γιάννης Σπανουδάκης. Όλο το Ελληνικό πόλο πέρασε από το ΦΙΝ. Οι θρύλοι του Εθνικού και του Ολυμπιακού Ιωσηφίδης, Σαμαρτζίδης, Σταθάκης, Σιταρένιος, Γιάννης και Θωμάς Καρολόγος, Κουβεγιετόπουλος, Πάτρας, Τάκης Μίχαλος, Κεχαγιάς, Τζαφόλιας, Αρώνης, Χάρης Παυλίδης, Θοδωρής Βλάχος, Καιάφας, Λούδης, Μορφέσης, Βολτυράκης, ο Κυριάκος ο Γιαννόπουλος. Επίσης το ΦΙΝ ήταν στέκι του μεγάλου εργάτη του Εθνικού, του Μιχάλη του Γιελιδή. Στο ΦΙΝ μάθαμε τον θάνατο του Νώντα και τον θρηνήσαμε. Το ΦΙΝ ήταν στέκι μεγάλων παραγόντων του Πειραικού και όχι μόνο αθλητισμού. Ο μεγάλος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο Μιλτιάδης Μαρινάκης , ο Άγις ο Καραμολέγκος, ο Παπαηλιάδης. Μέχρι και ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε περάσει από εκεί», επισημαίνει.

Η ανάρτηση του Κώστα Σορώτου

Οι μονομαχίες στο τάβλι με τον Φίλιππα Συρίγο

«Το ΦΙΝ ήταν στέκι του Φίλιππα του Συρίγου με τις ανεπανάληπτες μονομαχίες του στο τάβλι και τα μπινελίκια του όταν έχανε. Ο Σωτήρης ο Δρίκος από το βόλεϊ, μετέπειτα εξαιρετικός προπονητής , προπονητής της εθνικής ομάδας και πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ηρακλή. Πολλά από τα παιδιά που τότε ήταν αθλητές γίνανε εξαιρετικοί προπονητές και αλήθεια για μετρήστε πόσα Ολυμπιακά, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια μετάλλια, εθνικά και διασυλλογικά περάσανε και ανδρωθήκανε από αυτό το μικρό μαγαζάκι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Σορώτος κλείνει την ανάρτησή του τονίζοντας ότι: «Τέλος αυτό το μαγαζί ήταν το στέκι μας , εμάς των Πειραικών, όταν ο Πειραικός ήταν πολύ μεγάλος και εκεί μέσα είπαμε και δημιουργήσαμε τις ιστορίες μας, κάναμε πλάκες και μιλήσαμε πολύ σοβαρά, εκεί μέσα πανηγυρίσαμε τις μεγάλες μας επιτυχίες και εκεί κλάψαμε όταν ο Πειραικός άρχισε να σβήνει. Εκεί κάναμε φιλίες ζωής… Ο κυρ Νίκος πέθανε 98 ετών, πλήρης ημερών και πλήρης εικόνων. Πριν 2-3 χρόνια τον είδα στους δρόμους του Πειραιά να οδηγεί το παπάκι του…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments