Ελλάδα

Φωτιά Κεχριές Κορινθία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί και 2 κατασκηνώσεις

Φωτιά Κεχριές Κορινθία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί και 2 κατασκηνώσεις
Φωτιά Κεχριές Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές. Πυροσβεστικό Σώμα, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, το οποίο εκτεινόταν σε μήκος 10 χλμ. Αναφορές για καμμένα σπίτια.

Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κορινθία καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου έκαιγε ανεξέλεγκτη. Αυτή την ώρα, το μέτωπο συνεχίζει να μαίνεται ενώ υπάρχουν και πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή για ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην Πυροσβεστική κάνουν λόγω για δύσκολη φωτιά και τονίζουν ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων. Στόχος όσων έχουν ριχτεί την μάχη της κατάσβεσης είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην πλησιάσει το χωριό Αθίκια αλλά και το Σοφικό, όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και παρθένο. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλο, το βράδυ το μέτωπο εκτεινόταν σε μήκος 10 χλμ. Σημειώνεται πως στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν την προσπάθεια των δυνάμεων.

«Ξεκίνησε από τις Κεχριές. Μιλάμε για 10 χιλιόμετρα πύρινο μέτωπο. Εκκενώθηκαν περιοχές. Είναι δύσκολη η κατάσταση λόγω των ανέμων. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Οι κάμερες του στρατοπέδου, έχω ζητήσει να μην καταστραφεί το υλικό. Πιθανότατα θα μας δείξουν πως και από ποιον ξεκίνησε η φωτιά. Κάτοικοι είπαν πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εμπρησμό», είπε ο κ. Νανόπουλος σε τοπικό μέσο.

Λόγω της πυρκαγιάς, οι Αρχές αποφάσισαν την εκκένωση 6 οικισμών και 2 κατασκηνώσεων, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές είτε με λεωφορεία είτε με δικά τους οδικά μέσα, κοντά σε παραλιακή περιοχή. Πρόκειται για τις περιοχές Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Κωνσταντίνος και Δήμες. Συνολικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο υπολογίζεται πως στις περιοχές αυτές μένουν αυτό το διάστημα 4.000 άνθρωποι.

“Έχουν καεί 10 σπίτια”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια έχουν καεί περίπου 10 σπίτια. Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο. Ακόμη, από τις φλόγες δε γλύτωσε ένα πυροσβεστικό όχημα. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλης, οι πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και για σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments