Ελλάδα

Φωτιά τώρα στη Ζαχάρω Ηλείας

Φωτιά τώρα στη Ζαχάρω Ηλείας
Φωτιά Ζαχάρω: Νέα πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας. Αυτή τη φορά στη Ζαχάρω Ηλείας.

Συναγερμός σήμανε για ακόμη μια φορά στη Πυροσβεστική καθώς το πρωί της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως Ηλείας.  Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 29 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Επίσης, από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Την ίδια ώρα, μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας:

Οι εστίες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες είναι διάσπαρτες, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις περιοχές Γαλατάκι και Άγιος Ιωάννης. Δυστυχώς, οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Στο μέτωπο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος –από τις πρώτες πρωινές ώρες– κάνουν ρίψεις νερού έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς, Πέμπτη 23 Ιουλίου σε Αττική, ΒοιωτίαΕύβοιαΚόρινθοΑργολίδαΛακωνίαΚύθηρα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments