Ελλάδα

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι
Φωτιά Λουτράκι: Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι.

Νέα πυρκαγιά στην Κορινθία. Την ώρα που ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παλεύουν με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα στις Κεχριές, νέα φωτιά ξέσπασε στο νομό. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και είναι στην περιοχή του Ισθμού. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δυο ελικόπτερα.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής της επιχείρησης σε κοντινή κατασκήνωση για εκκένωση εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. “Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Προτεραιότητα του Σώματος είναι να προστατευτούν οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά, οι οποίες για την ώρα δεν διατρέχουν κίνδυνο. Έγινε εισήγηση για εκκένωση σε κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους. Οι ιθύνοντές της έχουν ενημέρωση για να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εάν αυτό χρειαστεί”.

Την ίδια ώρα, το μέτωπο στις Κεχριές συνεχίζει να μαίνεται για δεύτερη ημέρα.

Μάλιστα, υπάρχουν και πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων.  Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή για ρίψεις νερού από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στην Πυροσβεστική κάνουν λόγω για δύσκολη φωτιά και τονίζουν ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων. Στόχος όσων έχουν ριχτεί την μάχη της κατάσβεσης είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην πλησιάσει το χωριό Αθίκια αλλά και το Σοφικό, όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και παρθένο.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και για σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου:

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου σε Αττική, ΒοιωτίαΕύβοιαΚόρινθοΑργολίδαΛακωνίαΚύθηρα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments