Ελλάδα

Φωτιές Λουτράκι: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές – Κανένα θέμα με την κατασκήνωση

Φωτιές Λουτράκι: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές – Κανένα θέμα με την κατασκήνωση
Φωτιές Λουτράκι: Περιορίστηκαν οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί της Πέμπτης στο Λουτράκι.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική ύστερα από την εκδήλωση δύο πυρκαγιών στο Λουτράκι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Γκιώνη, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στους οικισμούς Φλοίσβο και Κατουνίστρα και η δεύτερη απέναντι από το καζίνο, μέσα στον κεντρικό ιστό του Λουτρακίου. Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Γκιώνης σημείωσε πως αυτήν την ώρα έχει γίνει οριοθέτησή τους ενώ υπάρχει αισιοδοξία για τον πλήρη έλεγχό τους.

«Έχουν περιοριστεί και οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί στο Λουτράκι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμη σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παιδική κατασκήνωση που λειτουργεί κοντά στους οικισμούς Φλοίσβο και Κατουνίστρα και όλα τα παιδιά είναι ασφαλή». Για την κατάσβεσή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δυο ελικόπτερα.

Τονίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, όταν ξέσπασαν τα μέτωπα έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής της επιχείρησης στην κατασκήνωση για εκκένωση εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Προτεραιότητα του Σώματος είναι να προστατευτούν οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά, οι οποίες για την ώρα δεν διατρέχουν κίνδυνο. Έγινε εισήγηση για εκκένωση σε κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους. Οι ιθύνοντές της έχουν ενημέρωση για να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εάν αυτό χρειαστεί» ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής.

Φωτιά και στη Ζαχάρω Ηλείας:

Εν τω μεταξύ, το πρωί ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση και στη Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως Ηλείας. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 29 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Επίσης, από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments