Ελλάδα

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος
Δημήτρης Ρίζος: «Η απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, μας γεμίζει με θλίψη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος.

Το «αντίο» του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, μας γεμίζει με θλίψη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του κόμματος, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για τον εκλιπόντα:

«Μάχιμος γιατρός, ο σ. Ρίζος υπηρέτησε τη δημόσια υγεία ως ακτινολόγος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νομών Έβρου και Ροδόπης. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στον κλάδο του και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Θράκης και μέλος του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Εντάχθηκε στην Αριστερά σε νεαρή ηλικία ως μέλος της ΚΝΕ. Υπήρξε μέλος της ενιαίου Συνασπισμού και κατόπιν του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο διετέλεσε μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου. Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής στον νομό του, ενώ επανεκλέχθηκε και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ρίζος

Γιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα, ο εκλιπών γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1958 στο Σουφλί. τελείωσε Γυμνάσιο στην Αλεξανδρούπολη. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Timisoara, Ρουμανία.

Εργάστηκε:

  • 1984-1986: Αγροτικό Ιατρείο Λαβάρων Έβρου.
  • 1986-1990: Ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής: Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης/ ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
  • 1992-1996: Νοσοκομείο Κομοτηνής.
  • 1996-2015: Κέντρο Υγείας Σαπών Ροδόπης

Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η συμμετοχή του στην κοινωνική και πολιτική ζωή ξεκίνησε αμέσως μετά την Δικτατορία μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στην συνέχεια του Ενιαίου Συνασπισμού, του ΣΥΝ, και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήταν υποψήφιος και στις εκλογές τον Ιούνιο του 2019 αλλά δεν επανεξελέγη. Είχε θέσει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό το 1990 και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, χωρίς όμως να εκλεγεί. Ήταν παντρεμένος με την Ευαγγελία Παλίδου και είχε μία κόρη, την Χρυσάνθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments