Πως Να

Πώς να μην πέσουμε θύματα διάρρηξης όταν πάμε διακοπές

Πώς να μην πέσουμε θύματα διάρρηξης όταν πάμε διακοπές
Ασφαλείς διακοπές: Οι χρήσιμες αυτές συμβουλές για τις φετινές διακοπές βασίζονται σε οδηγίες των ειδικών.

Οι διακοπές, αν και δύσκολα, έχουν ξεκινήσει για κάποιους ενώ άλλοι πρόκειται να φύγουν το επόμενο διάστημα. Όλοι έχουμε ακούσει τουλάχιστον μια ιστορία… τρόμου για άτομα που επέστρεψαν και είδαν το εσωτερικό της οικίας τους άνω κάτω.

Σκοπός να ασφαλίσουμε το σπίτι μας κατά τη διάρκεια των διακοπών μας

Μια σκέψη που κάνουν όλοι, είναι πώς θα προστατέψουν την ιδιοκτησία τους από τους επίδοξους κλέφτες οι οποίοι μπορεί να εισβάλουν στο σπίτι τους ανά πάσα ώρα και στιγμή όσο εκείνοι θα λείπουν λόγω διακοπών. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι το σπίτι μας είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Τίποτα όμως, δεν συγκρίνεται με τα επαγγελματικά προϊόντα ασφαλείας.

Χάρη σε αυτά ό,τι και αν συμβεί, μπορούμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Έτσι, η εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειθροποιών, κο Κοντό, ο οποίος έδωσε οδηγίες στο τι να προσέξουμε στο σπίτι μας ώστε όταν πάμε διακοπές να μην πέσουμε θύματα διάρρηξης.

Χρήσιμες συμβουλές όσο το σπίτι είναι άδειο γιατί λείπουμε σε διακοπές εκείνη την περίοδο

Για αρχή, ξεκαθάρισε πως η μουσική που κάποιοι αφήνουν να παίζει διαρκώς και τα φώτα που μένουν ανοιχτά για όσο διάστημα απουσιάζει κανείς, είναι μια πρακτική που κοστίζει πολύ. Έτσι, ανέφερε τρεις τρόπους που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει και είναι σχετικά εύκολοι. Ο ταξιδιώτης μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του γείτονα ώστε να μαζεύει την αλληλογραφία του. Με αυτόν τον τρόπο, ο επίδοξος δράστης θα θεωρήσει πως είναι κάποιος στην οικία.

Επίσης, η τεχνολογία είναι με το μέρος μας και υπάρχουν οι λαμπτήρες με χρονοδιακόπτη προκειμένου να τους ρυθμίζει ο καθένας ώστε να ανάβουν το βράδυ. Τέλος, μια σχετικά πιο δαπανηρή επιλογή είναι η σωστή κλειδαριά η οποία δεν μπορεί να βασίζεται στο παλαιό σύστημα με τα μεγάλα, μακριά κλειδιά καθώς είναι πολύ εύκολο να «σπάσει» τα δόντια της πόρτας και να μπει κανείς τελικά μέσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments