Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ προσλήψεις: 11.500 θέσεις εργασίας για νέους ανέργους έως 29 ετών

ΟΑΕΔ προσλήψεις: 11.500 θέσεις εργασίας για νέους ανέργους έως 29 ετών
ΟΑΕΔ προσλήψεις: Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Από την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με συνολικά 11.500 νέες θέσεις εργασίας και επιδότηση 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Σημειώνεται πως στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις απασχόλησης μετά το τέλος των προγραμμάτων.

Και παράλληλα, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Πιο αναλυτικά, τα δύο προγράμματα, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται στα 92.000.000 ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ, έχουν ως εξής:

  • Το νέο Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22 – 29 ετών

Αφορά σε 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες έχουν διάρκεια 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαία.

  • Το βελτιωμένο και ενισχυμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18 – 29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας

Αφορά σε 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, δηλαδή ένα έτος, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ μηνιαία.

Βελτιωμένα και ενισχυμένα τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 19 προγραμμάτων απασχόλησης, με 129.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, παρουσίασε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σχετικά με το ολοκληρωμένο σχέδιο προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε τα βελτιωμένα και ενισχυμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας, καθώς και τα νέα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης, που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, αυτήν τη στιγμή, υλοποιούνται έξι βελτιωμένα και ενισχυμένα προγράμματα απασχόλησης, που προσφέρουν 40.200 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ και σχεδιάζονται 13 νέα προγράμματα, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ, που προσφέρουν 88.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments