Ελλάδα

Επεισόδια – Έκαψαν την τουρκική σημαία έξω από το τουρκικό προξενείο

Επεισόδια – Έκαψαν την τουρκική σημαία έξω από το τουρκικό προξενείο
Επεισόδια τουρκικό προξενείο: Συγκεντρωμένοι έκαψαν τη σημαία της Τουρκίας έξω από το προξενείο της γειτονικής χώρας στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όπου έκαψαν τη σημαία της γειτονικής χώρας.

Δείτε βίντεο

Την ώρα που μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πλήθος κόσμου έψελνε τον Ακάθιστο Ύμνο, έξω από την εκκλησία βρίσκονταν δεκάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.  Μάλιστα, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, με τελικό προορισμό το προξενείο της Τουρκίας. Κάποιοι από τους διαδηλωτές, κρατούσαν πλακάτ, που καλούσε τους Έλληνες να «μποϊκοτάρουν» την Τουρκία και τα τουρκικά προϊόντα.

Η Αστυνομία είχε ήδη παρατάξει κλούβες έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν για μία ακόμη φορά το «Τη Υπερμάχω» (όπως είχαν κάνει νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία) και έκαψαν μία ακόμη τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.

Την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας κάλεσε τον κόσμο να είναι παρών, λέγοντας τα εξής: «Την 24η Ιουλίου, ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα προστώ της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών και σας καλώ όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το ‘’τη Υπερμάχω’’ υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν ελληνικές σημαίες, πάνω στις οποίες είχαν κολλήσει εικόνες Αγίων. Στα κάγκελα γύρω από την Παλιά Βουλή υπήρχαν αφίσες με σύνθημα «Όχι στη μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί». Ανάμεσα στους καλεσμένους της εκδήλωσης που θα έκαναν χαιρετισμό ήταν οι Αφροδίτη Μάνου και Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments