Ελλάδα

Φωτιά Ηλεία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά Ηλεία: Μαίνεται η πυρκαγιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Φωτιά Ηλεία: Επί τόπου βρίσκονται 65 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοΐου, του Δήμου Πύργου. Επί τόπου βρίσκονται 65 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Επίσης, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης συντρέχουν το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το ilialive, η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη θέση Γραμματικό στο Λαντζόι επεκτάθηκε προς Χελιδόνι και Ηράκλειά με το μέτωπο να σπάει σε τρία τμήματα.

Σε πύρινο κλοιό χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας

Η φωτιά κινείται κατά μήκος του δικτύου της υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ και έχουν προκύψει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Επιτόπου βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύργου, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας και άλλοι φορείς.

Φωτιά και στα Μέθανα

Ακόμη μια φωτιά ξέσπασε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, αυτήν τη φορά στα Μέθανα Τροιζηνίας και πιο συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στην περιοχή, οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που βοηθάει στην απομάκρυνση του κινδύνου. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη.

Φωτιά και στην Κερατέα:

Επίσης φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Λαυρεωτικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου στην Κερατέα κοντά στην οδό Μάνου Λοΐζου. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments