Ελλάδα

Φωτιά Κορινθία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κοινότητες στην Κορινθία

Φωτιά Κορινθία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κοινότητες στην Κορινθία
Φωτιά Κορινθία: Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες:

  • Ξυλοκερίζης,
  • Σοφικού
  • Αθικίων,
  • Γαλατακίου και
  • Αγίου Ιωάννη

του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν και σήμερα για τρίτη ημέρα στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ στο έδαφος παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους για να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα. Οι αναζωπυρώσεις σε μεγάλη έκταση δημιούργησαν τρεις βασικές εστίες, ενώ έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ελαιώνες και καλλιέργειες. Επίσης έχουν καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα. Στο επίκεντρο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας βρέθηκαν το πρωί ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης. Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή.

A firefighter sprays water to extinguish a wildfire burning near the village of Kechries, Greece, July 22, 2020. REUTERS/ Costas Baltas

O Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης δήλωσε: “Είναι μία απίστευτη καταστροφή που έχει συμβεί στην περιοχή και θέλαμε, ως Κίνημα Αλλαγής, να δείξουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν εδώ με μεγάλη αυταπάρνηση. Το ευχάριστο είναι πως φαίνεται η πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση και να μην κινδυνεύουν άνθρωποι. Εδώ και ένα χρόνο, το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση για μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα για τους πυροσβέστες μας”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments