Ελλάδα

Κορωνοϊός Δρομοκαΐτειο: Νοσηλεύτρια εντοπίστηκε θετική στον ιό

Κορωνοϊός Δρομοκαΐτειο: Νοσηλεύτρια εντοπίστηκε θετική στον ιό
Κορωνοϊός Δρομοκαΐτειο: Ανησυχία επικρατεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, νοσηλεύτρια που εργάζεται σε ξενώνα του ιδρύματος εντοπίστηκε θετική στον ιό.

Ανησυχία επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, καθώς νοσηλεύτρια που δούλευε σε ξενώνα που ανήκει στο ίδρυμα εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, το απόγευμα του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφτεί τον συγκεκριμένο ξενώνα για να πάρει δείγματα από τους διαμένοντες και το προσωπικό που τους φροντίζει.

Η νοσηλεύτρια από το Δρομοκαΐτειο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό το βράδυ της Παρασκευής και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο Αττικό νοσοκομείο. Μέχρι και την Τετάρτη που εμφάνισε πυρετό, δούλευε σε εξωνοσοκομειακό ξενώνα και διαμερίσματα που συνολικά φιλοξενούν 23 ασθενείς (το νούμερο είναι με βάση το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»). Η ανησυχία είναι μεγάλη για τους ασθενείς του ξενώνα και το προσωπικό του ξενώνα που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σε επαφή ήρθε και με συναδέλφους εντός του νοσοκομείου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4166, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. 1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση

– οκτώ (8) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments