Ελλάδα

Μιχάλης Ρακιντζής: Tι είπε για τα ελληνοτουρκικά και την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Μιχάλης Ρακιντζής: Tι είπε για τα ελληνοτουρκικά και την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
Μιχάλης Ρακιντζής: Για τη συμμετοχή του στη Eurovision, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο τραγουδιστής.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στους Αταίριαστους και κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε στα θέματα των ημερών, τα ελληνοτουρκικά. Τότε, ο γνωστός τραγουδιστής εξέφρασε την εξής άποψη:

«Επειδή η πολιτική διαχρονικά τα τελευταία χρόνια δεν το έχει πάει καλά το θέμα, ξαμολήστε τον κύριο Φλώρο μπας και γίνει τίποτα! Με ενοχλούν ορισμένα πράγματα. Το να περιμένουμε τη βοήθεια από τους ξένους δεν είναι τιμητικό για τον Έλληνα. Ο Έλληνας πιο παλιά βοηθούσε τους άλλους, δεν περίμενε κανέναν να τον βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις και να μην ψαρώνουμε».

Για το θέμα με την Αγιά Σοφιά και την μετατροπή της σε τζαμί, ο Μιχάλης Ρακιντζής είπε: «Να το πάρουμε διαφορετικά, ότι σήμερα κάποια εκατομμύρια μουσουλμάνοι θα υποκλιθούν στην Αγιά Σοφιά, ας το πάρουμε έτσι το θέμα. Όχι ότι δεν μας ενοχλεί. Το θέμα είναι διμερές, δεν αφορά κανέναν άλλον. Νομίζω ότι μόνο οι Έλληνες έχουν αυτόν τον δεσμό με την Αγία Σοφία».

 Ελλάδα και Eurovision

Μία από τις πιο ιδιαίτερες ελληνικές συμμετοχές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι το «S.A.G.A.P.O.» που ερμήνευσε ο Μιχάλης Ρακιντζής, το 2002, στο Ταλίν, καταλαμβάνοντας μόλις τη 17η θέση.

Συγκεκριμένα, ο Ρακιντζής είπε:

«Δεν πήγα στη Eurovision για να μου κάνει καλό ή κακό. Ήταν κόντρα! Δεν ήξερα ακριβώς σε τι περιβάλλον πηγαίνω. Είχα δει Eurovision, αλλά άλλο να δεις και άλλο να πας. Δεν μετανιώνω ποτέ για τίποτα! Είναι λίγο μυστήριο… Αν μου έλεγες να ξαναπάω, θα έλεγα ότι δεν είναι για εμένα».

Μάλιστα, πρόσθεσε:

«Ο διαγωνισμός ήταν πολύ φρου-φρου, ήμασταν ξένα σώματα! Είναι λίγο απρόβλεπτα τα πράγματα με τη Eurovision, αλλά βγήκαν και οι Lordi. Το θέμα είναι όταν κάνεις κάτι, να το υποστηρίξεις, να το χαρείς. […] Το τραγούδι πολεμήθηκε πάρα πολύ με το που “έσκασε μύτη” εδώ, τα fan club στο εξωτερικό παρακολουθούν τι γίνεται στην Ελλάδα, δεν τους ξεφεύγει τίποτα, τα ξέρουν όλα χαρτί και καλαμάρι. Είχε διαμορφωθεί ένα κλιματάκι, το οποίο ήταν πολύ εχθρικό για εμάς και αυτοί ήταν εχθρικοί για εμάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments