Πολιτική

Νέο κόμμα Κεντροαριστερά: Ιδρύεται Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου [pic]

Νέο κόμμα Κεντροαριστερά: Ιδρύεται Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου [pic]
Νέο κόμμα Κεντροαριστερά: Στόχος των συμμετεχόντων είναι το κόμμα να γίνει ο τρίτος πόλος της Δημοκρατικής - Πατριωτικής Συμπαράταξης.

Ένα νέο κόμμα φαίνεται ότι δημιουργείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως αναφέρει σχετική δημοσίευση στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αυτό κόμμα δημιουργείται από «φίλους» του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ έχουν ήδη δημιουργήσει σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου», η οποία αριθμεί πάνω από 13.600 άτομα. Εξάλλου, στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης τονίζουν ότι το νέο κόμμα θα είναι ο τρίτος πόλος Δημοκρατικής – Πατριωτικής Συμπαράταξης.

Και παράλληλα καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν είτε με το ΚΙΝΑΛ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.  «Ιδρύουμε Ανδρεϊκό Κίνημα. Θα συμμετέχουμε στις εκλογές ως τρίτος πόλος Δημοκρατικής – Πατριωτικής Συμπαράταξης. Δεν θα συνεργαστούμε με του διαπλεκόμενους του ΚΙΝΑΛ και τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 δεν πήγε με την ΕΔΗΚ και στην καραμέλα, είσαι διασπαστής, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί να φύγει η Δεξιά, απάντησε, Ρε άντε από εδώ συμβιβασμένοι που θα γυρίσω στο 1965»!

«Και δικαιώθηκε, αφού η μισή Ένωση Κέντρου πήγε με τον Καραμανλή! Ξεχνάτε πως έχουμε εκλογές με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ; Προχωράμε αυτόνομα και αυτοδύναμα ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ με σημαία την Ανδρεϊκή Πολιτική Παρακαταθήκη! Σταματήστε να μιλάτε ιδίως εσείς που ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε κόμμα του κατεστημένου και τον ΣΥΡΙΖΑ να πουλάει αδιαμαρτύρητα την Μακεδονία! Ανδρέας μέχρι να σας βάλουμε και μερικούς από εσάς στη φυλακή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ και δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτε από τον Μητσοτάκη που ετοιμάζει τη μεγάλη προδοσία της ΑΟΖ και του εθνικού μας πλούτου! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου αποτέλεσε εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, ο οποίος γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο και πέθανε στην Εκάλη Αττικής στις 23 Ιουνίου του 1996, ήταν Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση». Αποτέλεσε εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (21 Οκτωβρίου 1981 – 2 Ιουλίου 1989 & 13 Οκτωβρίου 1993 – 18 Ιανουαρίου 1996) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου 1981, του Ιουνίου 1985 και του Οκτωβρίου 1993.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments