Ελλάδα

Φωτιά τώρα στην Κεφαλονιά: Εξαπλώνεται η πυρκαγιά – Κι άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά τώρα στην Κεφαλονιά: Εξαπλώνεται η πυρκαγιά – Κι άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκτός ελέγχου μοιάζει να είναι η πυρκαγιά στις Κεραμειές που καίγεται δασική έκταση. Νέες δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να μην πλησιάσει τον οικισμό Δοριζάτων.

Συνεχίζεται η φωτιά στην περιοχή των Κεραμειών στην Κεφαλονιά που ξέσπασε το μεσημέρι. Καίγονται δασικές εκτάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σημείο η φωτιά δεν μπορεί εύκολα να ελεχθεί. Ωστόσο σύμφωνα με το kefaloniapress.gr η μάχη δίνεται για να μην πλησιάσουν οι φλόγες τον οικισμό των Δοριζάτων και τη Μονή του Αγίου Ανδρέα με το Δημοτικό Γηροκομείο.

ΟΙ πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα στην χώρα. Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στην δημοτική ενότητα του Πύργου Ηλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, τουλάχιστον αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 καναντέρ, ενώ εάν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για πέμπτη μέρα καίει σε διάσπαρτες εστίες η φωτιά στις Κεχριές

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου συνολικά επιχειρούσαν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται, επίσης, ότι μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα 2 ελικόπτερα και τα ισάριθμα αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η καμένη έκταση στις Κεχριές μετά το πέρασμα του αεροσκάφους Suomi-NPP, στις 15:30 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, υπολογίζεται στα 3.600 εκτάρια (36.000 στρέμματα). svg%3E

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία & νησιά Ιονίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments