Ελλάδα

Νέα απόφαση για τη χρήση μάσκας στα super market

Νέα απόφαση για τη χρήση μάσκας στα super market
Μάσκα super market: Σήμερα αναμένονται νέες οδηγίες για το που και έως πότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Μέχρι σήμερα ίσχυε η ΚΥΑ που υποχρέωνε τους καταναλωτές των σούπερ μάρκετ να φοράνε μάσκα όπως επίσης και τους εργαζόμενους. Περιμένουμε να εκδοθεί νέα απόφαση ΚΥΑ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραταθεί ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλους χώρους πέραν των υπεραγορών.

Οι καταστηματάρχες και οι έμποροι βρίσκονται εν αναμονή για τη νέα ΚΥΑ αφού είναι άγνωστο εάν πέρα από τα σούπερ μάρκετ το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους χώρους, μιας και παρατηρίεται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι η ΚΥΑ ανέφερε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μέχρι 26 Ιουλίου 2020. Δείτε τι ανέφερε η ΚΥΑ

Oπως προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους «κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19», από σήμερα μέχρι 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό-πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).

Οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας

Πλένετε επιμελώς τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό υγρό πριν εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και οπωσδήποτε πριν την αφαίρεσή της

Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας καλύπτοντας τη μύτη και όλη τη περιοχή του στόματος μέχρι και κάτω από το πηγούνι.

Αφαιρέστε τη μάσκα τραβώντας ταυτόχρονα τα λάστιχα πίσω από τα αυτιά. Κατά την αφαίρεση βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας. Η μάσκα πρέπει να αφαιρείται και να απορρίπτεται όταν υγρανθεί.

Αν η μάσκα είναι μιας χρήσεως, απορρίψτε την με ασφαλή τρόπο σε κάδο κοινών αστικών απορριμμάτων και όχι ανακύκλωσης, κρατώντας την πάντα από τα λάστιχα. Οι μάσκες μιας χρήσεως δεν ανακυκλώνονται και δεν πρέπει να απορρίπτονται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Εάν η μάσκα είναι πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη) βεβαιωθείτε ότι την πλένετε το συντομότερο δυνατόν, στο πλυντήριο, ή στο χέρι με κοινό απορρυπαντικό και σε θερμοκρασία 60° C και στη συνέχεια την σιδερώνετε.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση της μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας όπως η φυσική απόσταση >1,5μ, η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments