Ελλάδα

Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας
Στέφανος Χίος: Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές τον εκδότη. Ο ίδιος ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση ενώ σημαντικό ρόλο για τη συλλογή στοιχείων θα παίξουν οι κάμερες που υπάρχουν στο σπίτι του εκδότη αλλά και σε γειτονικά σπίτια.

Το υλικό από τις κάμερες εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα το τμήμα των ανθρωποκτονιών σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, για να βρουν στοιχεία για τον άγνωστο που επιτέθηκε με πυροβολισμούς στον εκδότη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του. Την ίδια στιγμή περιμένουν από τον Στέφανο Χίο να καταθέσει για το περιστατικό.

Ήδη οι αστυνομικοί από νωρίς το πρωί πηγαίνοντας πόρτα πόρτα έπαιρναν καταθέσεις από τους γείτονες του Στέφανου Χίου με τους περισσότερους να μην είδαν το σκηνικό, όπου άγνωστος πυροβόλησε εξ’επαφής τον δημοσιογράφο την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και περίμενε να μπει στο γκαράζ του σπιτιού του.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Στέφανος Χίος επέστρεφε από την εφημερίδα του στο σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3 τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα, ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του ενώ ο Στέφανος Χίος βρισκόταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητό του, με ανοιχτό το παράθυρο. Δέχθηκε μια σφαίρα ξυστά στην καρωτίδα και άλλη μία αριστερά στο στήθος, πάνω από την καρδιά. Όταν οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή, εκείνος με απίστευτη ψυχραιμία, αν και αιμόφυρτος, μετέβη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που όμως δεν εφημέρευε.

Από εκεί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη -αν και έχει χάσει πολύ αίμα- και νοσηλεύεται σε καταστολή. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο ιατροδικαστής, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ σε στοιχεία που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης

Ο δημοσιογράφος, πάντως, σε δικούς του ανθρώπους φέρεται να είπε ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί.

Ο τρόπος που γλύτωσε σύμφωνα με το περιβάλλον του εκδότη

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ σε καταστολή με την κατάστασή του να είναι ελεγχόμενη, αν και έχασε αρκετό αίμα, μη μπορώντας ακόμη να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο ίδιος φαίνεται να έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που είχε πυροβοληθεί σε λαιμό και πλευρά, κατάφερε ανοίγοντας με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του να αποφύγει ακόμη δυο ριπές του δράστη, ενώ το γεγονός ότι μπλόκαρε το όπλο του κουκουλοφόρου σε συνδυασμό και με τις φωνές του Στέφανου Χίου, απέτρεψαν την εν ψυχρώ δολοφονία του τελευταίου.

Ο ίδιος παρά τα τραύματα τράβηξε φωτογραφίες

Ο δημοσιογράφος παρά τα τραύματά του τράβηξε φωτογραφίες με τον ίδιο να είναι αιμόφυρτος, ενώ αμέσως μετά το συμβάν οδήγησε με το αυτοκίνητό του μέχρι το Σισμανόγλειο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ μιας και το Σισμανόγλειο δεν εφημέρευε. Σε δικούς του ανθρώπους πρόλαβε να πει ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί.

Την υπόθεση παράλληλα παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, οι έρευνες δεν μπορούν να προχωρήσουν ουσιαστικά χωρίς την μαρτυρία του ίδιου του θύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments