Πως Να

Πώς να καθαρίσω τους λεκέδες από το χαλί

Πώς να καθαρίσω τους λεκέδες από το χαλί
Λεκές χαλί: Δεν θέλει πανικό και κόπο αλλά τρόπο.

Έχουμε καλοκαίρι και αυτό σημαίνει πως τα χαλιά έχουν σηκωθεί. Ωστόσο, πολλά είναι τα νοικοκυριά που κρατούν τα μικρά χαλάκια τους είτε στο μπάνιο είτε στην κουζίνα είτε στην κρεβατοκάμαρα.

Αν και μιλάμε για χαλιά που έχουν μικρή επιφάνεια, υπάρχει ο κίνδυνος να λερωθούν. Σκοπός λοιπόν, να μάθετε να απομακρύνετε λεκέδες όπως μπογιά, φρούτα, χυμούς με ξίδι και νερό. Υπάρχουν και πιο απαιτητικοί λεκέδες, όπως κρασί και κόκκινη σάλτσα.

Εξάλλου, αν μάθετε να καθαρίζετε τις μικρότερες επιφάνειες, τότε δεν θα φοβάστε ούτε τις μεγάλες ώστε να τις καθαρίσετε. Για αυτό παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να διώξετε μέχρι και τους πιο δύσκολους λεκέδες που μπορούν πολύ εύκολα να μας χαλάσουν μια στιγμή χαλάρωσης στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν σας έχει χυθεί ο καφές στο χάλι, πάρτε αλάτι και λίγο νερό. Ρίξτε πάνω στον λεκέ αλάτι και στη συνέχεια λίγο νερό. Τρίψτε απαλά με ένα καθαρό σφουγγαράκι και είστε έτοιμοι. Εάν δείτε πως ο λεκές παραμένει αναμείξτε το αλάτι με λευκό ξύδι και τρίψτε.

Αμμωνία, ξίδι και μπύρα βοηθούν

Και να θυμάστε πως η αμμωνία βοηθάει στο να διώξετε λεκέδες που αφήνουν τα χαλιά στο πάτωμα ή οι ταπετσαρίες στους τοίχους. Βάλτε μία κούπα καθαρής αμμωνίας σε 2 λίτρα νερό και τρίψτε το σημείο που έχει λερωθεί. Επίσης, το ξίδι είναι βοηθητικό στο να εξαφανιστούν διάφοροι λεκέδες ενώ και η μπύρα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από τσάι ή καφέ. Ρίξτε λίγη μπύρα στον λεκέ και αφήστε την λίγη ώρα να δράσει. Αν ο λεκές δεν φύγει εντελώς επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί.

«Σύμμαχός» μας και η κρέμα ξυρίσματος

Παράλληλα, σύμφωνα με το spirossoulis, μπορείτε να ξεφορτωθείτε λεκέδες από χυμούς ή λάδι βάζοντας κρέμα ξυρίσματος στον λεκέ. Απλώστε καλά την κρέμα για να απορροφηθεί και μετά καθαρίστε τη με ένα σφουγγαράκι. Και αν σας πέσει κόκκινο κρασί πάνω στο χαλί μην πανικοβληθείτε! Ρίξτε αμέσως λευκό κρασί πάνω στον λεκέ για να φύγει το χρώμα. Μετά καθαρίστε το σημείο με κρύο νερό και ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια ρίξτε αλάτι πάνω στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά. Σκουπίστε το αλάτι και το χαλί σας θα είναι σαν καινούριο.

Τέλος, για πιτσιλιές από οποιοδήποτε ποτό ή ρόφημα, μπορείτε να παίρνετε μωρομάντηλα αν και για να απομακρύνετε οποιονδήποτε λεκέ που έχει ποτίσει βαθιά στις ίνες του χαλιού, καλό είναι χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα ενώ τα παγάκια είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αφαιρέσετε τσίχλες τις οποίες πρέπει πρώτα να παγώσετε και μετά να αφαιρέσετε πολύ προσεκτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments