Ελλάδα

Δήμαρχος Κυθήρων μήνυση: Κατά παντός υπευθύνου για τις φωτιές το 2017

Δήμαρχος Κυθήρων μήνυση: Κατά παντός υπευθύνου για τις φωτιές το 2017
Δήμαρχος Κυθήρων μήνυση: Κατά παντός υπευθύνου για τις πυρκαγιές του 2017 άσκησε μηνυτήρια αναφορά ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που αποκάλυψε ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος.

Νέες εξελίξεις μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πραγματογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτρη Λιότσιου, με τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη να ασκεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε στο νησί το 2017. Ο κ. Λιότσιος κατέθεσε τις ηχογραφημένες συνομιλίες του με τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο στις εισαγγελικές αρχές.

Οι λόγοι που κατέθεσε μήνυση ο δήμαρχος Κυθήρων

Ο κ. Χαρχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάγκη ποινικής διερεύνησης όλων όσοι εμπλέκονται στις συγκεκριμένες συνομιλίες και γι’ αυτά που ειπώθηκαν ότι το 2017 τα εναέρια μέσα στις φωτιές των Κυθήρων και της Μάνης δεν επιχείρησαν όπως θα έπρεπε κατόπιν προσωπικών διενέξεων στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Εμείς αναφέρουμε στη μηνυτήρια αναφορά τα πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί και είναι πραγματικότητα ότι υπήρξε λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων και αυτό το καταθέτουν όλοι οι Κυθήριοι και το έχουμε καταθέσει και εγγράφως», πρόσθεσε.

Συσχέτιση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα με τις αποκαλύψεις των συνομιλιών

Ο κ. Χαρχαλάκης ανέφερε επίσης ότι στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται επίσης «η συσχέτιση της δικογραφίας με τις ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος με τη δικογραφία για τη φωτιά το 2017 στα Κύθηρα, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται και αν υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί».

Υπενθυμίζεται πως στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ακούγεται ο πρώην αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος να κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

«Χωρίς εναέρια μέσα η Μάνη και τα Κύθηρα»

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments